Kilpailu kovenee: Disneyn Oscar-palkittu animaatioklassikko tehdään uusiksi

Disney on osunut kultasuoneen päivittämällä animaatioklassikkonsa uudelle aikakaudelle, joten miksi pysäyttää kaivamista?

26.5.2016 20:07

Deadlinen mukaan Disney aikoo tehdä uuden version Pieni merenneito -elokuvastaan. Remake tehdään Maleficent ja Liisa ihmemaassa -elokuvien tapaan live action -versiona.

Projekti on yhä varhaisessa vaiheessa, sillä elokuvalle ei vielä ole käsikirjoittajaa, ohjaaja tai näyttelijäehdokkaita, mutta edelliset menestykset huomioon ottaen, tämä materiaali tuskin jää pitkäksi aikaa ilmaan.

Disneyllä on kuitenkin samoilla apajilla haastaja: myös Universal on tekemässä omaa versiotaan Hans Christian Andersenin klassikkosadusta. Universalin projekti on edennyt hyvää vauhtia, sillä elokuvalla on Richard Curtisin (Love Actually) käsikirjoitus, pääosaan ollaan kiinnittämässä Chloë Grace Moretzia (Kick-Ass, Ystävät hämärän jälkeen) ja ohjaajana toimii Rebecca Thomas (Electrick Children).

Mikki Hiiri -studio takoo tällä hetkellä kuumaa rautaa, sillä studiolta on tulossa uudet live action -versiot myös Nalle Puhista (käsikirjoitus Alex Ross Perry), Dumbosta (ohjaajana Tim Burton), Maija Poppasesta (pääosassa Emily Blunt), Helinä-keijusta (pääosassa Reese Witherspoon) ja 101 dalmatialaisen Cruellasta (pääosassa Emma Stone).

Pieni merenneito palkittiin vuonna 1990 kahdella Oscar-pystillä: parhaasta laulusta ja parhaasta musiikista.

Lähde: The Playlist

Lisää luettavaa