Kömpelöä seksiä ja haasteita ihmissuhteissa

4.2.2014 11:31

Newyorkilaisen Lena Dunhamin käsikirjoitukseen pohjautuva tv-sarja Girls alkoi HBO-kanavalla vuonna 2012. Sarjan pääosassa nähdään Dunhamin itsensä esittämä reilu parikymppinen Hannah, joka etsii omaa paikkaansa maailmassa. Hänen ympärillään elää joukko nais- ja miespuolisia ystäviä, jotka vaikuttavat omilla tahoillaan Hannahin elämään.

New Yorkiin sijoittuvaa ihmissuhdedraamakomediaa voisi verrata suosittuun Sinkkuelämää-sarjaan, mutta se on kaikkea muuta. Girls on maanläheinen, arkisuudessaan aidon tarkkanäköinen ja yllättävän hauska. Sarja ei leveile designvaatteilla vaan hahmojen elämään lisähaastetta aiheuttaa ainainen rahan puute.

Dunham ei ole ulkomuodoltaan mallin mitoissa, mikä tekee hänen hahmostaan virheineen ja haasteineen rakastettavan hieman samaan tapaan kuin Noah Baumbachin ohjaamassa elokuvassa Greta Gerwigin esittämä Frances Ha. Frances Ha -elokuvaan sarjassa on toinenkin yhteys, sillä elokuvassa Francesin ystävää Leviä näyttelevä Adam Driver esittää Girlsissä Hannahin poikaystävää.

Girls on voittanut mm. kaksi Golden Globea, Emmyn, BAFTA:n ja DGA:n (Directors Guild Award) ja ollut ehdolla vielä useammin. Kolmas tuotantokausi pyörähti HBO:lla käyntiin tänä keväänä ja se jatkaa samalla vahvalla otteella kuin aikaisemmatkin tuotantokaudet. Tiedossa on runsaasti kömpelöä seksiä, haasteita ihmissuhteissa ja runsaasti oman itsensä etsimistä. Ja ehkä jollakin tasolla myös löytämistä.

Teksti: Päivi Laajalahti
Kuva: HBO Nordic

Lisää luettavaa