Koomikko Louis C.K.:n canceloinnista ja sen seurauksista on tehty dokumenttielokuva

Uudessa dokumentissa perataan Louis C.K.:n cancelointia.

11.9.2023 18:05

Louis C.K. oli jossain vaiheessa koko maailman kuumimpia koomikoita. Kaikki päättyi 9. marraskuuta 2017, kun The New York Times -lehti julkaisi jutun, jossa kerrottiin koomikon väitetyistä seksuaalisista häirinnöistä yli kymmenen vuoden ajalta.

C.K. julkaisi tiedotteen ja sanoi väitteiden olevan valetta. Hän päätti kuitenkin poistua valokeilasta, koska menetti työnsä amerikkalaiselta FX-kanavalta.

C.K. katosi julkisuudesta yhdeksän kuukauden ajaksi, jonka jälkeen hän palasi stand-up-lavoille, ja on siitä asti myynyt lähes aina esityksensä loppuun. Hän jopa tekee lavalla pilaa näistä syytöksistä ja canceloinnista.

Samalla osa C.K.:ta syyttäneistä naiskoomikoista on kadonnut lavoilta.

Nyt tästä kaikesta on tehty Sorry/Not Sorry -niminen dokumenttielokuva, joka esitettiin juuri Toronton elokuvajuhlilla.

Dokkarin tuottaja Kathleen Lingo kertoo useammankin syytöksiä tehneen naisen kieltäytyneen haastatteluista vuonna 2021, vaikka he puhuivat häntä vastaan vuonna 2017.

– Tämä on ikävä totuus, mutta se kertoo näiden rohkeiden naisten teoista, Lingo kertoo.

– Kun katsomme MeToo-liikettä, niin ihmiset kysyvät, ovatko asiat paremmin nyt? Ovatko asiat huonommin? On todella mahdotonta vastata näihin kysymyksiin, mutta ainakin lupaus siitä, ettei näiden naisten tarvitse enää tuntea kuten he tunsivat ennen, on kehitystä.

Lue pitkä juttu Yahoo! Entertainmentin sivuilta.

Lisää luettavaa