Kotimainen lyhytelokuva esitetään Italian Science+Fiction -elokuvajuhlilla

12.11.2010 11:18

Place to Stay -lyhytelokuva esitetään Italian kansainvälisillä Science+Fiction -elokuvajuhlilla. Festivaalilla esitetään Suomesta myös Rare Exports: A Christmas Tale sekä Pokayoke. Science+Fiction järjestetään tänä vuonna kymmenennen kerran. Festivaali alkoi 11. päivä marraskuuta ja kestää 14. päivään saakka.

Place to Stay on lyhyt scifi-draama, joka sijoittuu maaseudulle. Elokuva kertoo tutkimusmatkaajasta, joka pakkolaskeutuu uudelle ihmisten asuttamalle planeetalle, eli Maahan. Tutkimusmatkaaja on haavoittunut ja hänen on lähetettävä metsästä hätäsignaali pikimmiten, mutta hän pyörtyy ja herää paikallisen miehen talosta. Elokuvan pääosassa näyttelevät Maria Ahlroth ja Kris Gummerus.

Place to Stayn toteutti pääosin elokuva-alalla työskentelevistä ja alaa opiskelevista nuorista muodustunut ryhmä. Projekti oli oppilaitosten ja tuotantoyhtiöiden ulkopuolinen ja elokuva on aiheelta ja toteutukseltaan tekijäryhmän kunnianhimoisin tuotanto. Place to Stay sai maailmanensi-iltansa Bulgarian FILMINI-festivaalilla lokakuun puolivälissä. Elokuva oli ehdolla Golden Knight -palkinnon saajaksi Maltalla ja se nähdään myös Tallinnan Black Nights -elokuvajuhlilla marraskuun lopulla.

Lisää luettavaa