Kulisseissa kuohuu: Ellen DeGeneresin show kovassa vastatuulessa

Happamia naamoja.

28.4.2020 17:03

Iloisen aurinkoisesta tunnelmastaan ja letkeistä tanssiosioistaan tunnettu Ellen DeGeneresin keskusteluohjelma on saanut hyvin nihkeää kritiikkiä osakseen. Suomessakin aiemmin Liv-kanavalla nähdyn ohjelman työntekijät eivät ole tyytyväisiä kohteluunsa.

Koronapandemian aikana moni talk show -juontaja on joutunut muuttamaan rutiinejaan, ja tekemään ohjelmaansa uudessa muodossa. Mm. DeGeneres Jimmy Fallon ja Stephen Colbert ovat juontaneet pienimuotoisempaa show’ta kodeistaan käsin ja haastatelleet vieraitaan etäyhteydellä. Ilman studioyleisöä ja isoa kuvausryhmää jatkaneista ohjelmista kuitenkin vain DeGeneresin show’n taustatiimi on älähtänyt kohtelustaan.

The Ellen DeGeneres Show’n tekijätiimiin kuuluu yli 30 henkilöä, joista ainakin osa kertoo jääneensä vaille tietoa työtunneistaan ja palkastaan vallitsevien poikkeusolojen aikana. Viikkoja kestänyt epätietoisuus ärsyttää väkeä, mutta kitkaa on aiheuttanut lisäksi se, että näiden työntekijöiden sijasta ohjelmaa on DeGeneresin kotona kuvattu nyt ulkopuolisen tekijäryhmän voimin.

Ohjelmasta vastaava Warner Bros. Television on viestinyt, ettei show’n vakinaisempia työntekijöitä ole jätetty korona-aikana vaille palkkaa. Heille ei kuitenkaan makseta nyt ns. täysistä tunneista. Tämä tarkoittaa jopa 60%:n alennusta heidän palkkoihinsa.

Lähteet: Variety, Insider

Lisää luettavaa