Kulttielokuvaan perustuva uutuussarja alkaa tänään HBO Maxissa – Nimiroolissa Alicia Vikander

Kahdeksanosainen sarja pohjautuu vuoden 1996 samannimiseen elokuvaan.

7.6.2022 09:00

Oscar-palkittu Alicia Vikander (Tanskalainen tyttö) esittää päääosaa uudessa HBO-minisarjassa Irma Vep, joka on alkanut tänään HBO Maxissa.

Olivier Assayasin luoma, käsikirjoittama ja ohjaama sarja kertoo Vikanderin esittämästä Mirasta.

Hän on uraansa ja äskettäiseen eroonsa pettynyt amerikkalainen elokuvatähti, joka saapuu Ranskaan näytelläkseen Irma Vepiä tunnetun ranskalaisen Les Vampires -mykkäelokuvan uudelleenfilmatisoinnissa.

Kammottavan jännityselokuvan kulisseissa erot Miran itsensä ja hänen esittämänsä hahmon välillä alkavat sekoittua. Irma Vep paljastaa faktan ja fiktion, keinotekoisen ja aidon sekä taiteen ja elämän häilyvän rajapinnan.

Irma Vep on anagrammi sanasta vampire. Sarja perustuu Assayasin ohjaamaan ja käsikirjoittamaan samannimiseen kulttielokuvaan vuodelta 1996. Sarja sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla.

Sarjassa näyttelevät Vikanderin lisäksi muun muassa Vincent Macaigne, Jeanne Balibar, Devon Ross, Lars Eidinger, Vincent Lacoste ja Antoine Reinartz.

Olivier Assayas on ranskalainen elokuvantekijä, josta on tullut merkittävä nimi kansainvälisen nykyelokuvan kentällä. Assayas aloitti uransa kuvataiteilijana ja graafisena suunnittelijana, ja Venetsian biennaalissa vuonna 1986 palkitun pitkän esikoiselokuvansa jälkeen hänen monipuolinen työnsä on kerännyt runsaasti kansainvälistä tunnustusta.

Assayasin teoksiin lukeutuvat muun muassa elokuvat Kesähetket (2008), Carlos (2010), Cannesissa parhaan ohjaajan palkinnon voittanut Personal Shopper (2016) ja parhaasta käsikirjoituksesta Venetsiassa palkittu Jotain ilmassa (2012).

Irma Vep  sisältää kahdeksan tunnin mittaista jaksoa. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa