Kulttisuosiossa oleva scifi-romaani saamassa elokuva-adaptaation – Luvassa seikkailua maailmanlopun metrotunneleissa

Mielenkiintoista venäläistuotantoa luvassa Metro 2033-romaanin muotoutuessa elokuvaksi.

Venäläistekijät ovat yhdistäneet voimansa tuottaakseen Dmitry Gluhovskyn vuonna 2005 julkaistuun scifi-romaaniin Metro 2033 perustuvan elokuvan, jonka tekemistä on jo pitkään spekuloitu. Kirjailijan kyseistä esikoisromaania on käännetty 40 kielelle ja siitä on tehty samanniminen videopeli.

– Romaanista on tullut tunnettu ympäri maailman ja se on sulautettu scifi-fanien ja pelaajien kulttuuriseen koodiin. Meille tämä on unelmaprojekti, kunnianhimoisin ja suurimman mittakaavan elokuva, jonka yhtiömme on ikinä julkaissut. Aiomme investoida tuotantoon ja markkinointiin sekä Venäjällä että ulkomailla, elokuvan tuottaja Valery Fedorovich kertoo.

Romaanissa ihmiskunta on kuolemassa sukupuuttoon ja Maa on raunioina ydinsodan jäljiltä. Parituhatta selviytyjää sinnittelee Moskovan metrotunneleissa tietämättä ovatko he ainoat selviytyjät maailmassa. Maanalaista elämää seurataan parikymppisen Artjomin näkökulmasta tämän seikkaillessa metrotunneleissa ja lähtiessä etsimään mystistä kirjaa, josta voi riippua koko maailman kohtalo.

– En nähnyt Venäjällä tuottajia, jotka voisivat tehdä hyvän elokuvan kirjastani. Se vaikutti mahdottomalta. Mutta nyt viimein tapasin porukan, jolle voin luottaa Metron. Päämäärämme ovat samat: maailmanluokan jymymenestys, joka ällistyttää jopa kirjani lukeneet ja niitä rakastavat. Olen valmis ryhtymään elokuvan luovaksi tuottajaksi, kirjailija Gluhovsky kertoo.

Ohjaajaa ja näyttelijöitä ei ole vielä paljastettu, mutta kuvausten on tarkoitus alkaa ensi vuonna ja Venäjän ensi-iltaan elokuvan on määrä tulla alkuvuodesta 2022.

Aiheesta uutisoi aiemmin Variety.