Kummisedän tekeminen oli koomisen vaikeaa – uusi elokuva tulossa

Francis & The Godfather nousi vuoden 2015 The Black Listiin, joka nostaa esille vuoden parhaat tuottamattomat käsikirjoitukset.

HBO Films on kehittämässä elokuvaa yhdeksi Yhdysvaltain parhaista elokuvista tituleeratun Kummisedän tekemisestä, kertoo Variety.

Andrew Farotten käsikirjoittama Francis & The Godfather on komedia, joka sukeltaa ensimmäisen Kummisetä-elokuvan ongelmiin näyttelijävalinnoista oikeisiin mafiosoihin. Elokuvassa seurataan nuorta Francis Ford Coppolaa, joka pakotetaan Mario Puzon romaaniin perustuvan elokuvan puikkoihin ja taistelemaan taiteellisista näkemyksistään studion kanssa.

Coppolan tie Kummisedän kanssa oli pitkä ja kivinen. Ohjaaja on itse kertonut taistelleensa studion kanssa lähes jokaisesta elokuvaan liittyneestä päätöksestä saadakseen tahtonsa läpi. Elokuvan tekeminen oli niin raastavaa, ettei Coppolalla alun perin ollut mitään halua ohjata sen jatko-osaa.

Kummisetä palkittiin vuonna 1973 parhaan elokuvan, parhaan miespääosan ja parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscar-palkinnoilla.

Aiheeseen liittyvät jutut