Kyllä alaston suomalainen mies on julisteessa kaunis!

20.12.2012 16:59

Episodin Jouni Vikman ja Jussi Huhtala ottivat tarkastelun kohteeksi tulevien leffojen julisteita. Asiantuntijaksi otettiin mukaan Episodin AD Jesse Huusari. Julisteet voi klikata suurempaan kokoon.

David O. Russellin (Taistelija, I Heart Huckabees) uutuus Unelmien pelikirja tulee teattereihin 1. helmikuuta.

Jouni: Tätä yritetään selvästi myydä kevyenä romanttisena komediana, eikä suomenkielinen nimi auta asiaa. Elokuva on kuitenkin paljon mielenkiintoisempi kuin mitä söpöt Hollywood-naamat julisteessa antavat ymmärtää.
Jesse: Elokuvaan läheisesti liittyvän amerikkalaisen jalkapallon taktiikkapiirrokset tuovat kivaa lisäilmettä muuten varsin pliisuun ja kieltämättä varsin romanttisen komedian lainalaisuuksilla pelaavaan julisteeseen. Sommitelma on muutenkin hassu, koska silmä ei pääse rauhassa tarkastelemaan julistetta oikeastaan missään kohtaa.
Jussi: Minusta tämä taas on simppeli ja tyylikäs. Ainoa miinus tulee siitä, että leffaa helposti erehtyy luulemaan kevyeksi romanttiseksi komediaksi – sitähän se ei todellakaan ole, vaan kyseessä on draamakomedia rankoista aiheista, ja huumori on mustaa.

1940-luvun Los Angelesiin sijoittuva Gangsterisota saa Suomen ensi-iltansa 1. maaliskuuta.

Jesse: Klassinen asetelma toimii tällaiseen gangsterielokuvaan kuin voisilmä puuroon. Emma Stonen upea poseeraus rikkoo symmetristä asetelmaa erittäin miellyttävällä tavalla. Vähän hassusti suomennetun elokuvan logo näyttää jykevältä ja ajankuvaan istuvalta, mutta päällä oleva liekkipläjäys on todella turha. Toimisi huomattavasti paremmin ilman sitä.
Jussi: Klassinen asetelma on minustakin hyvä idea. Mutta miksi Ryan Gosling näyttää lähes tunnistamattomalta vahanukelta. Ollaanko haluttu tehdä hänestä mahdollisimman siloposkinen tulokas verrattuna Sean Pennin uurteisempaan gangsteripomoon? Tyylikkyyttä ja glamouria on haettu, mutta lopputuloksessa ei ole kumpaakaan. Näyttää vähän halvalta.
Jouni: Equal Opportunity -ajattelun kääntöpuoli: kun on valtava määrä kiinnostavaa kerrottavaa, kaikki pitää ahtaa samaan tilaan. Tulee mieleen Roger Moore -aikakauden Bond-jullari. Olisi ehkä ennemmin pitänyt tehdä pelkistetympi sarja julisteita eri hahmoilla. Minulle Emma Stone!

Yhtä aikaa Gangsterisodan kanssa teattereihin saapuu This is 40 -komedia, joka on Judd Apatowin spin off Paksuna-elokuvalle.

Jussi: Episodin entinen AD Jorma sanoi inhoavansa sitä, kun leffoissa aina pestään hampaita. Nyt se tehdään julisteessa. Minusta arkisuus on hauska idea, ja tämä yksinkertaisesti toimii. Kyllä minä tämän leffan haluaisin nähdä. Kerrankin leffa, jossa käydään vessassa!
Jouni: Ja jullari, joka todennäköisesti kertoo elokuvan sisällöstäkin. Mutta tajuaako satunnainen julisteen näkijä sen, vai nyrpistääkö vain nenäänsä?
Jesse: Sain mielenrauhan huomatessani, että jopa elokuvissa istutaan iPad kourassa vessassa, en siis ole ainut! Itse julistehan istuu romanttisen komedioiden liukuhihnalle juuri kuten odottaa sopii. Itse kuva on kyllä laadukas ja hyvin aseteltu.

Satumukaelma Hannu ja Kerttu: Noitajahti nähdään Suomessa 8. helmikuuta alkaen.

Jouni: Kaikki modernit toiminta- ja tieteisseikkailut panostavat mustaan nahkaan. Julisteen tekijät selvästikin olettavat, että tähdet ovat tuttuja, ja jullari on vain muun markkinoinnin lisä. Yksinään ei kovin houkutteleva.
Jussi: Tästä tulee liiaksi mieleen Lumikki ja metsästäjä, mikä on ehkä tarkoituskin. Muutenkin mielikuvitukseton.
Jesse: Trailerin nähtyäni elokuva tuntuisi olevan onneksi kohtalaisen kaukana Lumikista ja metsästäjästä, mutta silti itse juliste tuntuu kieltämättä hinkuvan juuri saman yleisön pariin. Harmi että itse elokuva taitaa olla aavistuksen liian väkivaltainen kohderyhmälleen, joten juliste ja ikäraja eivät tässä nyt ihan kohtaa.

Lisää luettavaa