The Last Jedi -vihasta tehtiin tutkimus – kumpuaako se jostain muualta kuin elokuvasta itsestään?

Ei koske tietysti kaikkia faneja.

Star Wars: The Last Jedi sai harvinaisen ristiriitaisen vastaanoton. Monet eivät voineet sietää sitä – jotkut taas pitivät sitä melko hyvänäkin. Yhteiskuntatieteilijä Mark H. Whiten mukaan elokuvan parjaaminen saattaa johtua muistakin syistä kuin tarinallisista heikkouksista.

Whiten havaintojen mukaan The Last Jedi -viha kumpuaa joidenkin inhoajien kohdalla seksismistä. Lisäksi tutkijan mukaan inhoajilla oli usein konservatiivinen maailmankuva. He myös pitivät poliittista korrektiutta negatiivisena asiana yhteiskunnassa.

Jotkut syyttivätkin elokuvaa heti sen ilmestymisen jälkeen liiallisesta poliittisesta korrektiudesta. Se sai syytöksiä myös feminismin ihannoimisesta.

Tutkija huomasi myös, että alkuperäisestä trilogiasta ja esiosista pitävät – ja samalla uusinta trilogiaa karsastavat fanit – olivat useammin seksistisiä sekä skeptisiä poliittisen korrektiuden suhteen.

Elokuvan naistähdet saivat ensi-illan jälkeen kuraa niskaansa niin paljon, että Daisy Ridley (Rey) ja Kelly Marie Tran (Rose) poistuivat sosiaalisesta mediasta. Laura Dernin esittämä amiraali Holdo on niin ikään ollut tylytyksen kohteena.

Lähde: Movie Web

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut