Legendaarisesta laulajasta tekeillä elokuva – ääni ja kuva luodaan tekoälyllä

Edith Piafista tehdään elämäkertaelokuva.

14.11.2023 18:00

Warnerilla on tekeillä elämäkertaelokuva 47-vuotiaana menehtyneestä Edit Piafista, joka on yksi Ranskan tunnetuimmista laulajista. Piaf muistetaan monista hiteistään, kuten La Vie en rose ja Non, je ne regrette rien. Aiemmin Piafista on julkaistu elokuva Pariisin varpunen – Edith Piaf (2007).

Uusi elokuva tulee sijoittumaan 1920-1960-lukujen Pariisiin ja New Yorkiin, päättyen todennäköisesti Piafin kuolemaan vuonna 1963. Kirjoittajina toimivat Julie Veille ja Gilles Marliac.

Elokuvassa nähdään ja kuullaan tekoälyllä luotu Piafin kuva ja ääni. Warner Musicin mukaan tekoäly on koulutettu sadoilla Piafin äänileikkeillä ja kuvilla, joista osa on yli 80 vuotta vanhoja. Yhtiön mukaan tämä mahdollistaa ”tunnistettavan äänen ja kuvan herättämisen henkiin hänen tarinansa autenttisuuden ja emotionaalisen vaikutuksen lisäämiseksi”.

Edith Piafin kuolinpesän hoitajat Catherine Glavas ja Christie Laumet kommentoivat julkistuksessa, että ”Teknologian ansiosta on tuntunut siltä, kuin olisimme olleet taas hänen kanssaan samassa huoneessa. –– tämän elokuvan avulla voimme näyttää Edithin todellisen puolen – hänen iloisen persoonallisuutensa, huumorinsa ja vankkumattoman henkensä.”

Elokuvan julkistus on yksi merkittävimmistä tekoälyä hyödyntävien tuotantojen saralla tähän mennessä. Muodostuuko siitä ennakkotapaus tekoälyn käyttämiselle keskeisenä toimijana isoissa elokuvatuotannoissa? Aika näyttää.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa