Lehtiväite: Harvey Weinstein raiskasi 21-vuotiaan Asia Argenton ja lähenteli isoa joukkoa Hollywood-näyttelijättäriä – mukana muun muassa Angelina Jolie

Italialaisen kulttiohjaaja Dario Argenton tytär Asia joutui omien sanojensa mukaan Harvey Weinsteinin raiskaamaksi vuonna 1997. Hän oli silloin 21-vuotias.

10.10.2017 21:00

Argenton lisäksi myös Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette ja Mira Sorvino ovat antaneet lausuntonsa Weinsteinista.

Argenton mukaan Weinstein kutsui hänet Cap-Eden-Roc-hotellin huoneeseen, jossa mies vaati Asialta hieronnan. Hieronnan aikana Weinstein alkoi kuitenkin antamaan oraaliseksiä Asialle. Tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen mies oli kuukausien ajan yhteydessä Argentoon lähetellen hänelle kalliita lahjoja.

Lopulta hän taipui miehen tahtoon ja kaksikko harrasti myös yhteisymmärrykseen perustuvaa seksiä. Argento kertoi, että kaikki tapahtui vain muutama kuukausi ennen hänen elokuvansa, B. Monkeyn, ensi-iltaa vuonna 1999. Argento pelkäsi uransa puolesta.

Seuraavana vuonna Argento teki elokuvan Scarlet Diva, jossa on vastaavanlainen kohtaus, mutta sillä erotuksella, että nainen juoksee tapahtumasta karkuun.

Sorvino kertoo, että Weinstein teki lähentely-yrityksiä hotellihuoneessaan vuonna 1995. Myöhemmin mies tunkeutui näyttelijättären huoneeseen kutsumatta.

Arquette taas kertoo, että hän tapasi Weinsteinin hotellihuoneessaan, jossa tämä pyysi hierontaa. Kesken hieronnan Weinstein halusi hänen koskettelevan erektiossa seisovaa penistään.

Sorvino ja Arquette kertoivat seksistä kieltäytymisen vaikuttaneen negatiivisesti heidän uriinsa.

Myös Paltrow ja Jolie ovat joutuneet seksuaalisen häirinnän kohteiksi. Jolie kertoi, että hänellä oli ikävä kokemus Weinsteinin kanssa nuorena, jonka jälkeen hän ei ole halunnut työskennellä miehen kanssa.

Paltrow kertoi joutuneensa häirinnän kohteeksi 22-vuotiaana Weinsteinin hotellihuoneessa. Tuolloin Paltrow seurusteli Brad Pittin kanssa ja kertoi hänelle tapahtuneesta. Pitt ottikin heti yhteyttä Weinsteiniin. Tämän jälkeen Weinstein otti Paltrowin puhutteluun ja käski tämän olemaan hiljaa tapahtuneesta.

Nyt jo 13 naista on kertonut Weinsteinin joko häirinneen heitä seksuaalisesti tai suorastaan hyökänneen heidän kimppunsa.

Lue enemmän Daily Mailin sivuilta, jossa on kiteytettynä The New York Timesin ja The New Yorkerin tuoreet jutut.

Kuvassa Asia Argento.

Lisää luettavaa