Leonardo DiCaprion uusi elokuva tänään televisiossa – ensiesitys samaan aikaan Yhdysvaltojen kanssa

Leonardo DiCaprion ja National Geographicin uunituore ilmastonmuutoksesta kertova dokumentti Before the Flood nähdään Viaplayssa sunnuntaina 30.10.2016, samaan aikaan Yhdysvaltojen tv-ensi-illan kanssa. Dokumentin on ohjannut Oscar-palkittu Fisher Stevens (The Cove, Crazy Love) ja tuotannossa on ollut mukana erittäin isoja nimiä, Stevensin sekä DiCaprion ohella mm. Brett Ratner ja Martin Scorsese. Elokuvan ensiesitys oli Toronton elokuvafestivaaleilla syyskuussa.

Kolmen vuoden ajan DiCaprio kiersi maailmaa YK:n rauhanlähettiläänä ja tutki ilmastonmuutosta tehden dokumenttia. Hän tapasi tiedemiehiä ja huippupoliitikkoja ja matkusti jopa napajäätiköille nähdäkseen omin silmin, miten ilmaston lämpiäminen vaikuttaa luontoon. Before the Flood kertoo siitä, miten ilmastonmuutos on tosi asia ja sille on välittömästi tehtävä jotain.

DiCaprio on intohimoinen ilmastonmuutoksen pysäyttämisen puolestapuhuja ja ympäristöaktivisti. Hän haluaa herättää ihmiset huomaamaan, miten järkyttävällä tahdilla ilmastomme lämpiää ja sitä myöten aiheuttaa laajaa tuhoa luonnossa.

Dokumentissa esiintyvät mm. Yhdysvaltain presidentit Bill Clinton ja Barack Obama, Elon Musk sekä paavi Franciscus. Musiikista vastaavat mm. Mogwai ja Gustavo Santaolalla.