Life of Pi -ohjaaja saattaa tarttua Irakin sotaan ja haluaa venyttää elokuvan rajoja

14.9.2014 15:14

Parhaan ohjaajan Oscar-pystin Life of Pi -elokuvasta pokannut Ang Lee on menestyselokuvansa jälkeen yrittänyt saada tehtyä Muhammed Alin ja Joe Frazierin kuuluisasta kohtaamisesta kertovaa 3D-elokuvaa.

Vielä nimeä vailla oleva nyrkkeilyleffa on kuitenkin tällä hetkellä jäissä, sillä sen budjetti uhkaa paisua suuriin summiin, jotka aiheuttava päänvaivaa studioille. Syynä elokuvan hintalapun nousuun on tuottaja James Schamusin mukaan 3D:hen ihastuneen Leen halu venyttää jälleen kerran teknologian rajoja.

Schamusin mukaan ohjaajalla on kunnianhimoiset tavoitteet Alin ja Frazierin ottelun kuvaamiseksi niin, että katsoja tuntee olevansa itse ringissä nyrkkeilijöiden kanssa. Tuottaja sanoo, että Lee haluaa viedä teknologian vielä pidemmälle, mitä Life of Pi’ssa nähtiin.

Ja sillä välin, kun tämä kunnianhimoinen projekti odottelee vihreää valoa, on Lee osoittanut kiinnostuksensa vähän pienempään, joskin Oscar-potentiaalia sisältävään elokuvaan. Ohjaaja on eturivissä saadakseen ohjata Irakiin sodan aikoihin satiirin Billy Lynn’s Long Halftime Walk. Ben Fountainin romaaniin perustuvan elokuvan on käsikirjoittanut Slummien miljonääri ja 127 tuntia -elokuvatkin kirjoittanut Simon Beaufoy.

Elokuva on tiukka satiiri median kynsissä olevasta sotilasjoukosta, jotka pysähtyvät sodasta palattuaan ”Victory Tourillaan” Dallas Cowboysien kotikentällä Texas Stadiumilla kohdatakseen joukkueen, sen fanit, mainostajat ja cheerleaderit.

Lee ei ole vielä virallisesti kiinnitetty projektiin, mutta saattaa tarttua siihen ennen Ali vs. Frazier -elokuvaansa.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa