Tieteisohjaajalta lisää miekka ja sandaali toimintaa!

Miekat teräviksi ja varvassukat pois, on aika asettaa remmipohjalliset alle ja kirmata auringon lämmittämän aavikon halki.

I, Robot (2004) ja Dark City (1998) -tieteiselokuvat ohjannut Alex Proyas on aikeissa ohjata Matt Sazaman ja Burk Sharplessin käsikirjoittaman fantasiaelokuvan Gods of Egypt.

Pääosaan houkutellaan parhaillaan Nikolaj Coster-Waldauta, joka on aiemmin nähty elokuvista Oblivion (2013) ja Headhunters (2011). Tanskalaisnäyttelijä on tuttu myös fantasiasarja Game of Thronesin faneille.

Coster-Waldauta kaavaillaan Egyptin Horus-jumalaksi, joka haluaa kostaa isänsä Osiriksen kuoleman. Kostoreissulle jumala värvää toisen kaltaisensa, Hathor-jumalan sekä kuolevaisen varkaan.

Tarina haiskahtaa siis jatkolta Titaanien (2010, 2012) ja Immortalsin (2011) fantasiasandaaleille – ja hyvä niin.

Viimeksi kehnosti vastaanotetun Tiedon (2009) valmiiksi saanut Proyas valmisteli pitkään Paradise Lost -fantasiaelokuvaa enkelten välisestä mittelöstä. Paradise Lostin tuotanto kuitenkin kaatui budjettihankaluuksiin, joten ohjaajan tauko edellisestä valmiista elokuvasta alkaa venyä jo kohtuullisen pitkäksi, erityisesti onnistuneen elokuvan saralla. Toivottavasti Egyptin jumalilla on suotuisampi kohtalo kuin taivaasta pudonneilla enkeleillä.

Kuva Immortalsista.

Lähde: The Wrap

(Episodi/JSV)

Aiheeseen liittyvät jutut