Lisää sairaalasarjoja töllöön! Tällä kertaa puoskariapajilla Clive Owen ja Steven Soderbergh

27.5.2013 15:00

Vinhaa vauhtia viimeiset elokuvansa ennen eläköitymistä valmistanut Steven Soderbergh (Ocean’s Eleven) tekee seuraavaksi historiallisen sairaalasarjan, jonka pääosassa nähdään Clive Owen (Inside Man).

Kaksikko tuottaa yhdessä 1900-luvun New Yorkiin sijoittuvan The Knick -sarjan, jossa Knickerbockerin sairaalan väki toimii paitsi korkean kuolleisuuden aikakaudella myös täysin ilman bakteerit peittoavia antibiootteja.

Sarjaa on luvassa ainakin kymmenen jakson verran ja Soderbergh on itse aikeissa ohjata kaikki jaksot. The Knickin pilotin käsikirjoittivat Minä & prinssi (2004) ja Kaikki rakastavat valaita (2012) -elokuvat yhdessä tehneet Jack Amiel ja Michael Begler.

Korkeimmalta suosionhuipultaan nopeasti alas tullut Owen on aiemminkin nähty tv:n puolella, muun muassa Suomenkin tv-kanavien myöhäisilloissa pyörineessä Ratkaiseva aisti -rikossarjassa. Owenin seuraavat elokuvat ovat japanilaisohjaaja Kazuaki Kiriyan toimintaseikkailu The Last Knights, joka on ehtinyt jälkituotantovaiheeseen ja ranskalaisen Guillaume Canet’n (Pieniä valkoisia valheita) rikosdraama Blood Ties, joka on jo valmistunut, mutta odottaa vielä laajempaa ensi-iltajakelua. Television puolella Owen on viimeksi nähty Hemingway & Gellhorn -elokuvassa (2012), joka on Suomessa nähtävissä HBO Nordicilla.

Soderberghin viimeisin Suomen valkokankaille ehtinyt elokuva on miesstrippareista kertonut Magic Mike (2012). Ohjaajan tänä keväänä valmistunut Side Effects -jännäri ei ilmeisesti päässyt Suomessa valkokankaille laisinkaan – tai on ainakin pahasti myöhässä muuhun maailmaan nähden.

Uusia tuulia uralleen hakevan Soderberghin tällä erää viimeiseksi elokuvaksi jäänyt Behind the Candelabra, pääosissa Matt Damon ja Michael Douglas, saa ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna. Vielä ei ole tiedossa, tapahtuuko Suomen ensi-ilta valkokankailla vai pelkästään esimerkiksi HBO Nordicin kautta.

Kuva Killer Elitestä (2011).

Lähde: Deadline

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa