Lue painajaisia aiheuttava tarina Child’s Playn Chucky-nuken inpiraationa toimineesta oikeasta nukesta – sisältää myös kuvia

Eihän Child’s Play nyt tietenkään todellisiin tapahtumiin perustu, mutta on siinä pientä totuutta kuitenkin mukana. Chuckyn, ikonisen nukketerroristin esikuvana toiminut Robert-nukke on paljon pelottavampi kuin The Conjuring – Kirotun (2013) Annabelle.

Robert-nukella (myös Robert the Haunted Dollina tunnettu) on päällään USA:n merivoimien upseerin puku ja kädessään täytetty leijona. Robert on yhdysvaltalaisen taidemaalari Robert Eugene Otton vanha nukke. Tarinan mukaan Eugene sai nuken lahjaksi hyväksikäytetyltä ”palvelijattarelta”, joka toimi apulaisena Otton perheen talossa. Palvelijatar oli tietenkin kunnostautunut voodoon saralla. Legenda kertoo, että palvelijatar kosti huonoa kohteluaan Eugene-paran nuken kautta kiroamalla sen.

robert1

Aivan kuten Chucky, niin Robertinkin väitetään puhuvan. Vanhemmat kuulivat usein kuinka pienokainen kävi pitkiä keskusteluja nukkensa kanssa. He kuulivat Eugenen puhuvan, mutta myös nuken vastaavan. Eugene syytti nukkea kaikista vastoinkäymisistä, kaikki oli aina nuken syytä.

Naapureiden ja Otton perheystävien mukaan Robert käveli, naureskeli ja oli muutenkin levoton, kun perhe ei ollut kotona. Vanhemmat heräsivät usein yöllä Eugenen karmiviin huutoihin, vain havaitakseen, että pojan huoneessa oli huonekaluja kaadettuna, ja huone oli muutenkin täysin mullin mallin.

Eugenen äidin ja isän kuoltua nukke teljettiin talon ullakolle, jossa se vietti elämäänsä Eugenen vaimon vaatimuksesta. Vierailijat kertovat kuulevansa nuken tepastelua ja naurua ullakolta öiseen aikaan. Robert on myös muutamaan kertaan löydetty talon kiikkuskeinusta, vaikka ullakon ovi on ollut lukittuna.

robert2

Kun Eugene kuoli vuonna 1974, uusi perhe muutti talon. Perheen 10-vuotias tyttö alkoi myös kokemaan selittämättömiä tapahtumia ja väitti, että nukke on yrittänyt käydä häneen käsiksi.

Nykyään nukke on sijoitettuna Key West Martellon museossa, jossa vierailijat voivat käydä tutustumassa pelottavaan nukkeen. Museon työntekijät ovat kertoneet, että Robert saattaa vaihdella asentoaan yöllä. Kerran Robertin jaloista löydettiin jopa pölyä, joka viittaisi siihen, että Robert on tepsutellut pitkin museon käytäviä. Kun vierailijat yrittävät ottaa kuvia nukesta, kamerat tuppaavat reistailemaan.

Totta tai ei, niin näistä tarinoista on parhaat yöunet tehty. Eikö vain?

Lähde: iHorror

(Episodi/NI)