Mahtavaa! Disney Plussa tuo jatkossa iloa viiteen suomalaiseen lastensairaalaan

Hieno hyväntekeväisyystempaus!

29.6.2022 11:34

Disney avaa suoratoistopalvelunsa ilmaiseksi 16:een lastensairaalaan Pohjoismaissa.

Suomessa Disney Plussaa voi katsella Uudessa lastensairaalassa, KYS Kuopion yliopistollisessa lastensairaalassa, TYKS Turun yliopistollisessa lastensairaalassa, TAYS Tampereen yliopistollisessa lastensairaalassa sekä OYS Oulun yliopistollisessa lastensairaalassa.

Norjassa suoratoistopalvelu nähdään myös viidessä lastensairaalassa, Ruotsissa kahdessa ja Tanskassa neljässä.

Tempaus on osa Disney+ Day -merkkipäivää 12. marraskuuta.

– Pienet potilaat viipyvät usein yliopistollisessa lastensairaalassa pidempiäkin aikoja toipuakseen vakavasta sairaudesta. Viihdyttävät ja lohduttavat aktiviteetit piristävät potilaita ja perheitä – ilo saattaa jopa toisinaan auttaa paranemisprosessissa. Siksi on todella hienoa, että Disney on päättänyt lahjoittaa sairaaloihin palvelunsa katseluoikeudet sairaalavierailujen ajaksi – mielikuvitusmaailman avaaminen tukee lapsen mahdollisuutta olla lapsi myös sairaana ja sairaalassa, toteaa Lastenklinikoiden Kummit ry:n toiminnanjohtaja Anu Rapeli.

Lastenklinikoiden Kummit tukee viittä yliopistollista lastenklinikkaa ja lastensairaalaa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa.

Disneyn tuki lastensairaaloille ja hoitopaikoille juontaa juurensa Walt Disneyltä itseltään. Walt toi mukanaan animaattoreita ja Disney-hahmoja piristämään sairaalassa olevien lasten päiviä eri puolilla maailmaa. Disney kertoi vuonna 2018 ryhtyvänsä tukemaan lastensairaaloita ja -hoitopaikkoja sadan miljoonan dollarin sitoumuksella, minkä jälkeen Disney on tukenut yli 750 sairaalaa ympäri maailmaa.

Alla tulevan Hocus Pocus 2:n uusi traileri.

Lisää luettavaa