Martin Scorsese, Liam Neeson ja Adam Driver vetelivät minimipalkalla saadakseen uuden elokuvansa tehtyä

Kuten Charlie Kaufmanin ylistetty Anomalisa todistaa, ei parhaidenkaan elokuvantekijöiden ole helppoa saada projektejaan rahoitettua ja toteutettua.

Edes veteraaniohjaaja Martin Scorsese ei saa elokuviaan tehtyä ilman, että niiden tuottomahdollisuuksia kyseenalaistetaan, ja tällainen projekti on ollut myös ohjaajan uusin; Shüsaku Endōn romaaniin perustuva, 1600-luvun Japaniin sijoittuva Silence, jonka pääosissa nähdään Liam Neeson, Andrew Garfield ja Adam Driver.

Koska elokuvassa ei eksoottisesta kuvauspaikastaan huolimatta ole supersankareita, työskentelivät kaikki tuottajaa myöten alan minimipalkkauksen mukaan.

”Se oli hyvin, hyvin kallista ja tarkasti budjetoitu, koska se sijoittui vuoden 1670 Japaniin. Lopulta meitä onnisti, ja löysimme Taipein, ja Taipeista ja ympäri Taiwania löysimme hienoja, hienoja kuvauspaikkoja. Hinnat olivat halvat, ja onnistuimme tekemään sen hyvään hintaan”, tuottaja Irwin Winkler kertoo THR:lle.

”Kaikki näyttelijät, Liam Neeson, Adam Driver, kaikki työskentelivät alan minimipalkkauksen mukaan. Marty työskenteli minimipalkalla, minä työskentelin minimipalkalla. Me annoimme rahaa takaisin”, Winkler vitsailee.

Normaalisti ohjaajat ja näyttelijät neuvottelevat agenttiensa avulla alan peruspalkan päälle roimat lisät, jotka muodostavat näiden todellisen palkkion.

Silence on parhaillaan jälkituotannossa, ja Winkler sanoo sen tulevan ulos vielä tämän vuoden puolella, luultavasti Oscar-kautta ajatellen.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut