Matrix-tähti yksi suomalaisen elokuvan päänäyttelijöistä

17.9.2010 15:12

Kotimaisen Iron Sky -elokuvan kolmas päänäyttelijä julkistettiin tänään. James Washingtonin roolissa esiintyy muun muassa The Matrix Reloaded ja The Matrix Revolutions -elokuvissa näytellyt Christopher Kirby. Iron Skyn kolme päänäyttelijää sekä tuotantotiimi ovat olleet Suomessa harjoittelemassa ennen elokuvan kuvausten alkua.

Australiassa asuva Kirby vertasi Suomeen tuloa kuussa käymiseen, koska matka on todella pitkä. Osuva vertaus, koska Iron Skyssa Kirbyn roolihahmo Washington lentää kuuhun ja on ensimmäinen afroamerikkalainen ihminen, joka käy kuussa. Kirby kuvailee hahmoaan mieheksi, joka on hyvä sydäminen, mutta hieman epäkypsä.
– Washington on hulvaton, mutta hänen pitäisi hieman aikuistua, Kirby kertoo.

Iron Sky on elokuvana hieman erikoinen tapus, sillä osa sen rahoituksesta tulee elokuvan faneilta. Kirbyn mielestä muun muassa sosiaalisen median hyödyntäminen elokuvan teossa on fantasista.
– Ehkä voimme aloittaa uuden trendin. Uusi, itseänäinen elokuvasysteemi, joka on yleisön johtama. Se voi tapahtua. Toivottavasti Iron Sky on alku jollekin suurelle, Kirby päättää.

Iron Skyn kuvaukset alkavat Saksassa marraskuun puolessa välissä. Kuunatsien paluusta maailmaan kertovaa elokuvaa tähdittävät Kirbyn lisäksi muun muassa Suomessa mukana olleet Julia Dietzeja Götz Otto sekä Udo Kier. Iron Skyn ensi-iltaa on suunniteltu vuoden 2012 ensimmäiselle puoliskolle.

Kuva: Lassi Kaaria

Lisää luettavaa