Matrix tulee taas, oletko valmis? Tässä 7 kiinnostavaa faktaa ikonisen elokuvasarjan uudesta jatko-osasta

Jotain uutta, paljon vanhaa.

10.6.2021 11:10

Vuonna 1999 ilmestynyt Matrix on elokuvahistorian merkittävimpiä toimintaelokuvia. Trilogiaksi vuonna 2003 laajentunut elokuvasarja tuotti kokonaisuutena pettymyksen, mutta ensimmäinen osa on edelleen lajityyppinsä merkkiteos.

Nyt scifiä ja toimintaa yhdistelevä elokuvasarja saa jatkoa, kun Matrix 4 tulee alkuperäisten ohjaajien, Wachowskin sisarusten, tekemänä uudestaan valkokankaalle. Seuraavassa seitsemään faktaa, mitä on odotettavissa.

1. Elokuvan ohjaa aiemmista osista poiketen vain toinen Wachowskin sisaruksista, Lana.

2. Trilogian tähdet Keanu Reeves (Neo) ja Carrie-Anne Moss (Trinity) palaavat päärooleihin. Lisäksi jatko-osissa näytelleet Jada Pinkett-Smith, Daniel Bernhardt ja Lambert Wilson ovat mukana.

3. Uusina näyttelijöinä elokuvassa nähdään muun muassa Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Toby Onwumere, Max Riemelt, Eréndira Ibarra, Priyanka Chopra, Andrew Caldwell, Brian J. Smith, Ellen Hollman ja Christina Ricci.

4. Käsikirjoituksen yksityiskohtia ei ole paljastettu, mutta Keanu Reeves on kuvaillut sitä Neon ja Trinityn väliseksi rakkaustarinaksi. Kolmannessa osassa Trinity kuoli – mahdollisesti myös Neo – mutta siitä huolimatta kyseessä ei ole esiosa. ”Menneisyyteen ei palata”, Reeves on paljastunut.

5. Laurence Fishburnen esittämä Morpheus ei ole mukana elokuvassa. Fishburne ei ole asiasta harmissaan vaan toivottaa Matrix 4:lle menestystä: ”Toivottavasti siitä tulee loistava elokuva”, hän kertoi Vulture-lehdelle.

6. Hugo Weavingin esittämä agenttipahis ei myöskään enää ole mukana. Syyksi on ilmoitettu Weavingin The Visit -näytelmäprojektin aiheuttamat käytännön ongelmat. ”Se on harmillista. Sain tarjouksen näytelmästä, ja sitten tuli Matrix 4. Halusin tehdä molemmat. Olin yhteydessä Lana Wachowskiin, mutta aikataulua ei saatu soviteltua, joten homma etenee ilman minua”, Weaving kertoi Time Outin haastattelussa.

7. Alun perin Matrix 4:n ensi-illaksi oli sovittu 21.5.2021. Koronaviruksen takia uusi ensi-iltapäivämäärä on 1.4.2022. Warner-studion tuotanto on Yhdysvalloissa saatavana samaan aikaan myös HBO Max -suoratoistopalvelussa 31 päivän ajan ilman lisämaksua. Vielä on epäselvää, näkyykö elokuva myös Suomessa heti suoratoistona, sillä näillä näkymin HBO Nordic muuttuu Suomessa HBO Maxiksi tämän vuoden aikana.

Lähde: IndieWire

Lisää luettavaa