Menestyselokuvan resepti löytyi – se on ”mies kuopassa” -juoni

Tuottivat keskimäärin parhaiten.

Ryhmä brittiläisiä tiedemiehiä uskoo löytäneensä menestyselokuvien kaavan. Tutkimus oli varsin laaja.

Tutkijat analysoivat 6147 elokuvakäsikirjoitusta ja kävivät ne läpi erilaisten algoritmien avulla. He löysivät tunteellisen juonikuvion, joka teki myös eniten rahaa.  Sen nimi on ”mies kuopassa” -juoni. Se toimi kaikki genret huomioon ottaen keskimäärin parhaiten.

Käytännössä juoni tarkoittaa sitä, että elokuvassa käydään läpi tarina, jossa vajotaan ensin onnellisesta tilanteesta huonoon tilanteeseen, mutta lopussa noustaan jälleen takaisin (esimerkiksi Kummisetä). Variaatioita olivat jatkuva nousujohteinen tarina (vankilatarina Shawshank Redemption), jatkuva laskusuuntainen tarina (Psyko),  nousun jälkeen lasku (Alaston satama), nousu-lasku-nousu (Babe – urhea possu) ja lasku-nousu-lasku (Kaikki äidistäni).

Tutkijat pystyivät laskemaan keräämästään tiedosta, että mies kuopassa -juonella tehdyt elokuvat maksoivat keskimäärin 40,5 miljoonaa dollaria tehdä ja ne keräsivät myyntituloja keskimäärin 54,9 miljoonaa dollaria.

Erikoisena yksityiskohtana mies kuopassa -elokuvista ei pidetty eniten, mutta niistä puhuttiin eniten. Tutkimuksessa havaittiin vielä lisänyansseja, joihin voit halutessasi tutustua The Guardianin sivuilla.

Lähde: The Guardian

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut