Michael J. Fox -dokumentin ohjaaja yllättyi: ”Hänet esitettiin kusipäänä ja mies hyväksyi asian”

Ohjaaja pelkäsi, että materiaali muuttaisi ihmisten mielikuvaa rakastetusta elokuvatähdestä.

11.12.2023 11:30

Palkitun Still-dokumenttielokuvan ohjaaja Davis Guggenheim yllättyi, kun dokumentin päätähti Michael J. Fox ei pyytänyt sensuroimaan elokuvaa.

”Hän oli uransa huipulla Paluu tulevaisuuteen -elokuvan jälkeen. Tuolta ajalta on olemassa kulissien takaista materiaalia, joissa hän käyttäytyy kuin mulkku”, Guggenheim kertoo.

Ohjaaja pelkäsi, että materiaali muuttaisi pysyvästi ihmisten mielikuvaa rakastettavasta elokuvatähdestä, joka kaiken lisäksi sairastui myöhemmin Parkinsonin tautiin.

Vaikka ohjaajalla oli oikeus lopulliseen versioon, Guggenheim epäili että näyttelijätähti haluaisi jättää materiaalin leikkauspöydälle. Foxin reaktio kuitenkin yllätti.

”Hänen ensimmäinen kysymyksensä oli: ”Kohtaus, jossa olen kusipää. Mistä löysit sen? Se on mahtava””, Guggenheim kertoo.

Foxin optimistinen asenne oli innoittanut Guggenheimia myös hänen oman masennuksensa kanssa. Ohjaaja oli nähnyt Foxin lehtihaastattelun Covid-pandemian aikana ja intoutunut lukemaan kaikki Foxin kirjat.

”Mies oli valtavan kivun kourissa, kun kuvasimme elokuvaa, mutta ei koskaan valittanut asiasta. Fox ei halunnut halunnut tehdä nyyhkytarinaa, vaan kertomuksen optimismista. Siitä, että kaikesta voi selvitä”, ohjaaja kertoo.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa