Michael Moore raivoissaan uuden elokuvansa ikärajasta

Dokumenttiohjaaja Michael Mooren Suomessakin kuvattu elokuva Where To Invade Next on joutunut Yhdysvaltojen ikärajaluokituksista vastaavan MPAA:n kynsiin.

MPAA lätkäisi Mooren dokkarille epäsuotuisan R-ikärajaluokituksen, mikä tarkoittaa, että alle 17-vuotiaat eivät pääse katsomaan elokuvaa ilman huoltajaa. Twitterissä tilittänyt Moore aikoo taistella saadakseen ikärajan alemmas, kuten joutui tekemään myös palkittujen Fahrenheit 9/11 ja Bowling For Columbine -elokuviensa kanssa.

”On uskomatonta, että 25 vuotta on kulunut – olemme keksineet internetin, homoavioliitot ovat laillisia ja olemme valinneet afrikanamerikkalaisen presidentin, mutta MPAA jatkaa yhä sinnikkäästi miltä tahansa uutiskanavalta löytyvän materiaalin sensuroimista”, Moore hämmästelee.

”Toivon, että MPAA olisi vain rehellinen ja laittaisi elokuviini merkinnän, jossa lukee ”Tämä elokuva sisältää vaarallisisa ajatuksia, joita 99% saattaa pitää järkyttävinä ja jotka voivat saada heidät kapinoimaan.” Teinit tulevat olemaan kaikista vihaisimpia, kun kuulevat olevansa pian 80000 dollarin veloissa vain, koska menivät kouluun”, Moore viimeistelee.

MPAA selittää elokuvan R-ikärajan johtuvan ”kielenkäytöstä, väkivaltaisesta kuvastosta, huumeiden käytöstä ja hetkittäisestä alastomuudesta”.

Where To Invade Next -elokuvan traileri alla.

YouTube video

Lähde: The Guardian

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut