Arvostettu kuvaaja veti nimensä pois Brad Pittin zombie-elokuvasta – selittää nyt miksi

Useiden Oliver Stonen, Martin Scorsesen ja Quentin Tarantinon elokuvien kuvaajana toiminut Robert Richardson on The Hollywood Reporterin kuvaajien pöytäkeskustelussa paljastanut, miksi halusi poistaa nimensä Brad Pittin World War Z -elokuvan lopputeksteistä.

Richardson työskenteli vahvasti tietokonetehosteisiin nojanneen elokuvan kuvaajana, mutta lopputeksteihin päätyi lopulta Transformers: kaatuneiden kosto ja Unstoppable -elokuvatkin kuvanneen Bob Seresinin nimi. Miten näin kävi?

”Se oli digitaalinen show. Työskentelimme kovasti luodaksemme digitaaliset väripöytämme. Ne olivat aika radikaaleja, mutta ne olivat studion hyväksymiä. Siitä ei ollut erimielisyyttä studion, eikä ohjaajan kanssa. Ja sitten he vain luopuivat siitä kaikesta.”

”He valitsivat oman ulkoasunsa. Ja vähän myöhemmin he päättivät julkaista sen 3D:nä. Ja olin siinä pisteessä elämässäni, että ajattelin ’OK, sinun täytyy ottaa tämä vastaan niiden puolesta, jotka eivät pysty. Joten Paramount tulee olemaan minulle hyvin vihainen. Se tulee johtamaan konfliktiin.’ Ja sanoin, että olen valmis ottamaan sen konfliktin vastaan, koska kukaan ei suojele meitä. Jos studiolla on oikeus muuttaa asioitasi, toivot olevasi jonkinlaisessa taiteellisessa asemassa, jotta voit taistella heitä vastaan”, Richardson selittää.

Tämän jälkeen veteraanikuvaajan ja studion välit ovat olleet varsin kylmät.

”Paramount ei ole lähettänyt minulle yhtään käsikirjoitusta muutamaan vuoteen”, Richardson kertoo.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut