Millaisia ekstroja Yksin Marsissa -blu-ray sisältää? Ridley Scott vastaa

Ridley Scottin ohjaama tieteisseikkailu Yksin Marsissa ilmestyy dvd:nä ja blu-rayna 8. helmikuuta. Ohjaaja kertoo elokuvan ekstroista, pölyisistä kuvauksista, Matt Damonista ja vahvoista naisista.

Millaisia ekstroja blu-ray sisältää?
Olemme lisänneet mahtavia ekstroja, joista NASA on jo hyväksynyt osan. Heitä varmaan huvitti se, miten astronautti käyttäytyi. He hyväksyivät sen kokonaan. Mukana on myös viraalivideoita, jotka tehtiin kuvausten aikana, kun näyttelijät olivat paikalla. Kuvausten päätyttyä näyttelijät eivät tule takaisin, joten tein niitä aina kun heillä oli vapaapäivä. Niitä voidaan julkaista etukäteen ilman että kertoo elokuvan nimeä. Sitten ihmiset verkossa ja sosiaalisessa mediassa kyseenalaistavat jutun. Lisämateriaalia on eeppinen määrä.

Mikä sinua kiinnosti elokuvan tarinassa?
Pidin paljon sen monimutkaisuudesta. Minun tehtäväni on varmistaa, että välitän tiedon katsojalle enkä sotkeudu omaan monimutkaisuuteeni. En aluksi ajatellut asiaa aluksi, mutta siinä selviää, että Watney tarvitsee apua kaikilta maailmasta. Se toimii minusta hyvin. Ihmiset tarvitsevat toisiaan.

Mitä Matt Damon toi mukaan elokuvaan?
Aivan kaiken. Matt on yksi aikamme suurista näyttelijöistä. Hän on myös todella hauska. Hänellä on loistava huumorintaju, ja sen  takia hän on rooliin täydellinen.

Oliko hiekkamyrskykohtauksen kuvaaminen vaikeaa?
Se oli likaista. Ihan sama mitä vaatteita oli päällä, pöly meni joka paikkaan. Näyttelijöitä se ei haitannut, sillä heillä oli umpinaiset puvut ja kypärät. Pölyn kanssa on vaikea työskennellä. Jos sitä tulee liikaa, se pitää pyyhkiä pois. Joten tarvitaan vähän pölyä ja paljon hiukkasia. Se ei silti ollut tarpeeksi, joten jouduin lisäämään hiukkasia digitaalisesti.

Ilmieisesti pidät vahvoista naishahmoista?
Kyllä, ajattelin alusta asti tekeväni Sigourney Weaverin hahmosta naisen Alienissa, vaikka se oli alunperin mies, ja se oli hyvä idea. En ajatellut kuinka suuren vaikutuksen se tekisi. Sama kuin Thelmassa ja Louisessa, pidin niistä kahdesta naisesta. Pidin heidän antamastaan viestistä, sillä me olemme vain suureksi kasvaneita koulupoikia. Heillä oli selkeä sanoma, joten siksi tein elokuvan. Sama juttu oli Jessica Chastainilla ja Kate Maralla. Jessica meni Houstoniin, vietti aikaa naispuolisen astronautin kanssa ja palasi takaisin ymmärrettyään että astronautit ovat rauhallisia ja mukavia ihmisiä mutta mikä tärkeintä, päättäväisiä. Ja juuri sillä tavalla hän näytteli osansa.

Haastattelu ja kuva: Twentieth Century Fox

(Episodi/IS/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut