Miltä tuntuu 7 937 kilometrin työmatka? Viaplayn dokumentti kertoo

Viaplayn Jokerit Inside -sarjaa voi seurata myös ilmaiseksi.

Viaplayn uudessa Jokerit Inside -sarjassa seurataan jääkiekkoseura Jokereiden kauden alkua ja matkaa kohti joulukuussa pelattavaa historiallista ulkoilmaottelua.

Sarjan tänään julkaistussa ensimmäisessä jaksossa kerrotaan muun muassa kuinka jääkiekkoliiga KHL:n Jokereilla on kaikista maailman palloilujoukkueista pisin perussarjaan kuuluva pelimatka. Helsingistä Kiinan Shanghaihin on matkaa yli 7 000 kilometriä. Elimistöä ja ergonomiaa rasittavan lentomatkan jälkeen pelaajistoa odottaa kohteessa vielä päälaellaan oleva aikaero.

– Meidän työtä on helpottanut joukkueen hyvä yhteishenki ja alkukauden voittoputki, valottaa sarjan käsikirjoittaja-tuottaja Timo Simonen.

Ennen dokumenttisarjan alkua Jokereiden joukkueenjohtoa mietitytti, mikä vaikutus kuvausryhmän läsnäololla olisi joukkueen suoritukseen: Jokerit voitti alkukaudella uskomattomat 15 perättäistä ottelua.

– Ripaus joukkueen energiasta tekisi hyvää jokaiselle suomalaiselle työpaikalle, Simonen kehuu.

Katsojille voittoputkella voi olla kaksijakoinen vaikutus. Joukkue on kenties rennompi kameran edessä tai sitten parhaat ukkosmyrskyt vastoinkäymisten edessä jäävät näkemättä.

Maajoukkueessakin esiintynyt Jokeri-hyökkääjä Jesse Joensuu myöntää, että kameroiden jatkuva läsnäolo vaati totuttelua:

– Kyllähän se hiukan vaikutti. Joskus teki mieli sanoa, että lähtekää pois. Ei ole aina helppoa olla oma itsensä, mutta niin hyvä saatiin kuin kameran kanssa voi saada.

– Uran alussa olisi voinut mennä lukkoon, nyt jo kameroihin tottunut hyökkääjäkollega Tommi Huhtala komppaa.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa ei nähdä jääkiekkoilun pimeää kolmikkoa, kun sylki, nuuska ja roikkuvat hammassuojat loistavat poissaolollaan.

Kuka tekee lopulliset valinnat, mitä katsojille jää lopulta nähtäville?

– Päävalmentaja tietysti päättää, missä dokumenttiryhmän kuvausraja menee, mutta tähän mennessä yhtäkään repliikkiä ei ole jätetty pois, Simonen kuvailee sarjan avoimia ovia.

Kuusiosaisen Jokerit Inside -sarjan ensimmäinen jakso ilmestyi torstaina Viaplay-suoratoistopalveluun ja Viasat Urheilu -kanavalle. Seuraava osa nähdään perjantaina 10.11. ja siitä eteenpäin aina perjantaisin. Jaksot voi nähdä myös ilmaiseksi Viafree-palvelun kautta aina saman viikon sunnuntaina.