Missä ihmeessä Kapteeni Amerikka oli The Falcon and The Winter Soldierin tapahtumien aikana? Jotain vihiä on

Kuussako vai missä..?

25.4.2021 16:03

The Falcon and The Winter Soldier -sarjassa ei lopulta nähty Chris Evansin esittämää iäkästä Kapteeni Amerikkaa. Mutta missä ihmeessä hän sitten oli? Movie Web heitti ilmaan muutamia valistuneita veikkauksia supersankarin olinpaikasta.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa Sam Wilsonin armeijakaveri heitti ilmoille salaliittoteorian, että Steve Rogers olisi Kuussa. Samaa väitettä sivuttiin viimeisessä jaksossa, kun senaattori sanoi Wilsonille luulleensa Rogersin olevan Kuussa. Väitteet kuulostavat lähinnä huumorilta, eikä Wilson vahvistanut niitä todeksi.

Tekijöiltä on saatu jonkinlaista vihiä asiasta, mutta tiedot ovat ristiriitaisia. Endgamen ohjanneet Joe ja Anthony Russo sanoivat Endgamen julkaisun aikoihin, että Rogers loi uuden aikajanan jäätyään menneisyyteen elämään Peggy Carterin kanssa. Eläkepäivinään hän sitten hyppäsi omalta aikajanaltaan Endgamen lopussa nähtävään aikajanaan ja luovutti kilpensä Wilsonille. Rogersia ei siis näy The Falcon and The Winter Soldierissa, koska hän on toisessa todellisuudessa.

Endgamen käsikirjoittajat Christopher Markus ja Stephen McFeely puolestaan sanoivat, ettei Rogers luonut uutta aikajanaa. Hän vain eleli rauhassa samassa todellisuudessa nuoremman versionsa kanssa.

Tekijätkään eivät siis tunnu tietävän lopullista totuutta.

Movie Web huomioi, että Rogersista puhuttiin sarjan aikana menneessä aikamuodossa. Sarjan alussa nähdään myös hetki, kun Wilson luovuttaa Kapun kilven viranomaisille, ja julkaisun mielestä kohtauksessa oli hautajaismainen tunnelma. Nämä seikat viittaisivat siihen, että Rogers on menehtynyt.

Voisi ehkä olla mahdollista, että asia on jätetty auki siksi, ettei Rogersin poissaololle ole haluttu keksiä hätiköityä selitystä. Mysteerin jättäminen avoimeksi luonee myös kiinnostusta tulevia Marvel-elokuvia kohtaan. Aiemmin on niin ikään uutisoitu, että Evans tekisi jossain vaiheessa ainakin jonkinlaisen paluun Marvel-universumiin. Kaikki nämä asiat huomioiden, tekijät halusivat ehkä jättää Kapteeni Amerikan kohtalon avaamisen myöhemmäksi.

Lisää luettavaa