Missä tulet katsomaan leffat tulevaisuudessa? – Veteraanituottaja povaa kovaa kohtaloa elokuvissa käynnille

Whiplashin tuottajan mukaan elokuva-ala tulee mullistumaan puolentoista vuoden sisällä.

14.2.2017 13:30

Veteraanituottaja Jason Blum on huomannut ennusmerkkejä ilmassa. Tulevaisuudessa yhä harvempi elokuva tulee pääsemään valkokankaalle. Blumin mukaan perinteisen teatterilevityksen saaminen vaikeutuu koko ajan, jonka seurauksena suurin osa elokuvista tullaan kuluttamaan suoraan katsojien kotisohvilla.

– Uskon, että jotkut elokuvat pysyvät perinteisissä teattereissa, mutta tämä ikkuna tulee sulkeutumaan suurimmalle osalle leffoista, Blum spekuloi Code Media -konferenssissa maanantaina.

Blumhouse Productions -tuotantoyhtiön perustaja arvioi muutoksen tapahtuvan 12-18 kuukauden sisällä. Häntä huolestuttaa elokuvantekijöiden liiallinen keskittyminen teatterilevityksen tavoitteluun, kun muitakin vaihtoehtoja olisi käytettävissä.

– Enää ei ole mahdollista rajoittaa, missä nuoriso voi katsoa ja mitä. Ne ajat ovat jo menneet.

Netflix ja Amazon ovat Blumin mukaan esimerkkejä nykyisistä tehokkaista julkaisualustoista. Hän nostaa esille lukuisia Oscar-ehdokkuuksia saaneen Manchester by the Sean, joka on Amazon-nettipalvelun tuottama.

– Viisi vuotta sitten sitä ei oltaisi tehty. Lähes kokonaan kuollut draamaelokuvagenre on tehnyt paluun. Aikuisille suunnatuille draamoille on paljon kysyntää, eivätkä perinteiset jakelukanavat ulottuneet siihen.

Lukuisista kauhuelokuvista sekä Whiplashistä tunnetun tuottajan mukaan teatterilevitys voisi pysyä yhtenä vaihtoehtona suurimmille tuotannoille, mutta ainakin hän itse voisi tyytyä katsomaan uusimmat nimikkeet kotonaan.

Valituksia teatterilevityksen saamisesta on kuultu jo usean Hollywood-vaikuttajan suusta. Esimerkiksi Steven Spielberg ja George Lucas ennustivat jo neljä vuotta sitten samankaltaista mullistusta elokuva-alalle.

Tuolloin Lucas ja Spielberg kertoivat vaikeuksistaan saada elokuvansa Red Tails (2012) ja Lincoln (2012) valkokankaalle.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa