Mitä ”käsistohtori” tekee? Scott Frank saa käsittämättömän summan rahaa viikossa – Hionut suurelokuvistakin timantteja

Kelpaisi tämä palkka.

31.12.2023 07:30

Yksi mielenkiintoisimmista pesteistä Hollywoodissa on niin sanottu käsikirjoituksen tohtorointi, jonka tekijöitä kutsutaan termillä script doctor. Käsikirjoittaja Scott Frank on sellainen, ja Varietyn mukaan hän saa 300 000 dollaria palkkaa viikossa.

Frank saa toki kovempaa palkkaa, kuin moni kollegansa, mutta se kertoo yksinomaan siitä, kuinka hyvä hän työssään on. Frank on saanut nimeä muun muassa elokuvien Get Shorty ja Logan, sekä Netflix-sarja Mustan kuningattaren käsikirjoittajana. Niiden lisäksi hän on parannellut Pelastakaa sotamies Ryan, Night at the Museum, The Ring ja Gravity -elokuvien käsikirjoituksia.

Käsistohtori palkataan valmiin käsikirjoituksen muokkaajaksi. Tehtävä saattaa olla käsikirjoituksen hiomista tietynlaiseksi, tai esimerkiksi hahmon kirjoittamista muistettavammaksi. Frankin mukaan suurin osa hänen työstään on hahmojen syventäminen.

Steven Spielbergin Pelastakaa sotamies Ryanissa Frank antoi hahmoille syvemmät siteet kotona oleviin perheisiinsä, The Ringissä hän vahvisti Naomi Wattsin äiti-hahmon ja tyttären sidettä, Gravityssä hän antoi Sandra Bullockin hahmolle elämän avaruuden ulkopuolelle.

Hänet palkattiin myös kirjoittamaan uudelleen Luca Guadagninon käsikirjoituksen Scarfacen uusintafilmatisointiin, mutta se projekti ei koskaan toteutunut. Frank on myös käsikirjoittanut uudelleen Nälkäpeli-elokuvasarjan toisen osan vain paria viikkoa ennen tuotannon alkua.

Joskus katsojan ja elokuvan välinen side syntyy pienistä yksityiskohdista.

Lisää luettavaa