Mitä sarjaa katsotaan alle kaksi tuntia kerrallaan? Netflix paljasti kiinnostavia tietoja

Netflix on julkaissut asteikon, joka paljastaa striimipalvelun käyttäjien katsomistottumuksia. Binge Scale kertoo, mitä sarjoja katsotaan ja miten.

10.6.2016 14:08

Asteikon ääripäät ovat ”savor” ja ”devour” eli ”nautiskelu” ja ”ahminta”.

Netflixin julkaisemien tietojen mukaan savor-sarjaan menevät juonikuvioiltaan haastavat ja keskittymistä vaativat sarjat kuten House of Cards ja Narcos. Tosin samaan joukkoon kuuluu myös hölmö animaatiosarja BoJack Horseman. Näitä sarjoja katsotaan yleensä alle kaksi tuntia kerrallaan.

Devour-osastoon puolestaan kuuluvat kevyemmät ja komediallisemmat sarjat sekä toiminta ja fantasia kuten esimerkiksi Grace and Frankie ja American Horror Story. Näitä katsotaan jakso toisensa perään yli kaksi tuntia kerrallaan.

Asteikon keskivaiheille sijiottuvat muun muassa draamaa ja komediaa yhdistelevä Orange is the New Black sekä perhedraaman ja jännistyssarjan sekoitus Bloodline.

Netflix analysoi katsojatottumuksia viime lokakuusta tämän vuoden toukokuuhun. Se mukaan mediaaniluku sarjan ensimmäisen kauden katsomiselle oli viisi päivää. Mediaaniluku yhdelle katsomissessiolle oli 2 tuntia 10 minuuttia.

netflix-binge-scale

Lähde: Variety

Lisää luettavaa