Muista sukkahousut Blade Runner! – Tieteisklassikon jatko uusiksi supersankaritekijän avulla

Blade Runnerin (1982) jatko-osan käsikirjoitus pistetään uusiksi ja urakkaa on tarjottu aiemmin televisiosarjoja ja supersankareita käsikirjoittaneelle Michael Greenille.

Ohjaaja Ridley Scottin odottaman tarinan on jo kertaalleen käsikirjoittanut Hampton Fancher, joka kynäili myös alkuperäisen, Philip K. Dickin kirjaan perustuneen Blade Runnerin. Nyt Green neuvottelee jatko-osan käsikirjoituksen uusimisesta.

Fancherin käsikirjoitus sijoitti jatko-osan pari vuotta alkuperäisen tieteisklassikon jälkeen. Vielä ei ole tiedossa, kuinka paljon käsikirjoitusta tullaan muokkaamaan.

Green on aiemmin tuottanut ja käsikirjoittanut muun muassa draamasarja Everwoodia, nuoren Teräsmiehen seikkailuja Smallvillessä ja supervoimaisten ihmisten seikkailuja Heroes-sarjassa. Greenin nimi on liitetty myös tekeillä olevaan ja DC-sarjakuvapajan hahmoon perustuvaan The Flash -sarjaan.

Green ja DC ovat olleet tekemisissä myös elokuvien puolella, missä Green käsikirjoitti DC-elokuva Green Lanternin (2011), joka floppasi paitsi sisällöltään myös lipputuloiltaan. Deadlinen mukaan Green on hiljattain tehnyt käsikirjoituksen uusintavedoksen myös tuotantopaussille laitettuun robottimaailmanloppuun, Robopocalypseen.

Blade Runner 2:n tuotantoaikataulusta ei ole tietoa. Valmista elokuvaa tuskin nähdään ainakaan ennen ensi vuoden joulua.

Lähde: Deadline

(Episodi/JSV)

Aiheeseen liittyvät jutut