Muistatko Highlander-elokuvan? ”Sean Connery tarjosi kotitekoista viskiä”

The Guardian haastatteli ohjaaja Russell Mulcahya vuonna 1986 ensi-iltansa saaneen Highlander: Kuolematon -elokuvan tiimoilta. Hänellä olikin muutama mehukas tarina kerrottavanaan.

Pääosaan ohjaaja valitsi Christopher Lambertin, kun hän huomasi näyttelijän kuvan lehdessä. Lambertin kuva oli Greystoke: Legenda Tarzanista, apinain kuninkaasta -elokuvan mainoksessa, sillä Lambert esitti siinä pääosaa.

”Nyt hän löytyi!” ohjaaja huusi nähdessään Lambertin kuvan. Hänen mielestään näyttelijän silmissä oli jotain ajatonta, joka sopi Highlander-elokuvan kuolemattomuus-teemaan.

Sveitsissä ja Ranskassa lapsuutensa viettänyt Lambert ei osannut puhua edes kunnolla englantia, mutta se ei Mulcahya haitannut. Sean Connery sai niin ikään pitää skottiaksenttinsa, sillä ”hänhän oli ollut elossa vuosisatoja, joten aksentti olisi voinut tarttua jossain vaiheessa elämää.”

– Kun olin lentokoneessa Sean Conneryn kanssa, hän tarjosi ystävänsä itse tekemää viskiä ja sanoi: ”Hei kaveri, otapas tästä maistiaiset.” Mulcahya muisteli ja kertoi sen räjäyttäneen hänen tajuntansa.

Aina ei ollut kuitenkaan niin auvoisaa, sillä jossain vaiheessa kuvauksia Connery oli lähellä saada vamman kasvoihinsa, kun pahista esittävä Clancy Brown iski miekan pöytään, tarkoituksena halkaista se. Brownin miekka oli kuitenkin väärässä kulmassa ja se hajosi lennättäen sirpaleen vaarallisesti Conneryn pään yli.

Connery oli lähellä häipyä kuvauksista, mutta hän laittoikin päälleen aamutakkinsa ja kutsui ohjaajan tapaamiseen. Mulcahy oli tietenkin erittäin hermostunut, mutta Connery olikin suopea ja sanoi, että ”ehkä käytämme stuntmiestä enemmän.”

Noina aikoina ei käytetty myöskään tietokonegrafiikkaa, joten miekkojen kipinät saatiin aikaiseksi viemällä autonakusta virtapiuhat miekkoihin – näyttelijöiden housujen sisäpuolelta – jotta kipinät lentäisivät niiden iskettyä toisiinsa.

Lähde: The Guardian

Aiheeseen liittyvät jutut