Muistatko mikä tärkeä Harry Potter -päivä tänään on? Katso video!

Syyskuun ensimmäinen on erityinen päivä kaikille nuorille velhonaluille. Tänä vuonna päivämäärällä on erityinen merkitys.

 

1.9.2017 15:37

Tänään on ensimmäinen päivä syyskuuta, ja kuten monet tietävät, tarkoittaa se sitä, että nuoret noidat ja velhot lähtevät Tylypahkan kouluun opiskelemaan taikuutta. Tänä vuonna on vielä siitä erityinen päivä, että Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 -elokuvan lopussa nähty ”19 vuotta myöhemmin” -epilogikohtaus tapahtuu juuri tänään! Siinä Harryn poika, Albus Severus Potter lähtee ensimmäistä kertaa Tylypahkaan, jolloin sarjan päätrio jää katsomaan haikeasti perään ja heidän tarunsa päättyy.

Harry Potter -tarina ei kuitenkaan täysin päättynyt, sillä viime vuonna Lontoossa alkoi pyöriä Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmä, joka seuraa Albus Potterin seikkailuja velhomaailmassa. Näytelmän tarinan ovat ideoineet koko velhosaagan luonut J. K. Rowling sekä John Tiffany ja Jack Thorne, joista jälkimmäinen kirjoitti käsikirjoituksen. Näytelmä ei ole näillä näkymin rantautumassa Suomeen, mutta sen käsikirjoituksen voi ostaa kirjakaupoista.

Alla epilogikohtaus Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2:sta.

Lisää luettavaa