Murhaajia ja besserwissereitä pikkujouluihin? Tässä parhaat seuraleikit elokuvan ystäville

Kunnon seuraleikki sopii niin firman kemuihin kuin kotoisiin illanistujaisiinkin. Episodi kokosi tukun elokuvan ystäville sopivia seuraleikkejä pikkujoulusesongin rientoihin.

1. Pantomiimi

Valmistaudu tähän klassiseen seuraleikkiin kirjoittamalla paperilapuille tunnettujen elokuvien nimiä. Jaa sitten väki kahteen joukkueeseen, joiden jäsenet nostavat vuorotellen yhden lapun ja esittävät pantomiimina, mistä leffasta on kyse. Piste sille, joka arvaa!

2. Maailman ympäri 80 päivässä

Kuulopuheen mukaan kenet tahansa elokuva-alan ammattilaisen pystyy yhdistämään Kevin Baconiin enintään kuuden henkilön kautta. Kokeilkaa, pitääkö väite paikkansa! Esimerkiksi Baconin ja italolegenda Sergio Leonen välisessä ketjussa on vain yksi henkilö, Clint Eastwood, joka näytteli Leonen elokuvissa ja ohjasi myöhemmin Baconia omassa elokuvassaan Menneisyyden ote. Mitä yllättävämpiä yhteyksiä keksitte, sen hauskempaa. Vaihtelun vuoksi voitte valita pelin päähenkilöksi kenet tahansa, vaikka oman lempinäyttelijänne.

3. Lehmien sota

Tähän seuraleikkiin tarvitaan vain riittävän hilpeä olotila ja hieman mielikuvitusta. Korvatkaa kaikkien elokuvien nimistä yksi sana sanalla lehmä. Tuloksena on jotain sen tapaista kuin Kadonneen lehmän metsästäjät tai Citizen cow. Lehmän tilalla voitte luonnollisesti käyttää mitä tahansa sanaa: joulun alla voidaan metsästää vaikkapa kadonnutta (tofu)kinkkua.

4. Tietokilpailut

Perinteiset tietokilpailut toimivat aina. Muista palkinnot! Leffavisan lähteenä voit käyttää paitsi nettiä, myös esimerkiksi seuraavia teoksia:

  • Suomalaisen elokuvan tietovisa (Like 2007)
  • Kinovisa: 900 kysymystä elokuvasta (Like 2006)
  • 1001: Arvausseikkailu: tuhat ja yksi kysymystä elokuvan ystävälle (Otava 1993)
  • Outo lempi: triviakirja elokuvan ystäville (Teos 2006)

5. Sokkotesti

Virkistävä muunnelma tietokilpailusta on soundtrack-visa: lainaa kirjastosta, valitse netistä tai poimi levyhyllystäsi keko elokuvien soundtrackeja, joita muut saavat kuunnella sokkona ja arvata, mistä elokuvasta on kyse. Samoin voit arvuutella myös esimerkiksi näyttelijöitä pelkän äänen perusteella.

6. Tyttöjen ilta

Valitkaa elokuva, jossa esiintyy joku rakastettava könsikäs. Esimerkiksi sesonkiin sopiva Rakkautta vain (kuvassa) on erinomainen valinta, mikäli Hugh Grant herättää tunteita – tai vaikka ei herättäisikään. Huutakaa iiiiih joka kerta, kun könsikäs ilmaantuu kuvaruutuun ja tarjotkaa kierros konvehteja, glögiä tai muuta kestitystä. Jos joku unohtaa kiljahtaa asianmukaisessa kohdassa, hän joutuu rangaistuskierrokselle syömään lipeäkalaa.

7. Mitä kaikkea oletkaan aina halunnut tietää ystävästäsi, mutta et ole rohjennut kysyä

Varaa jokaiselle osallistujalle kynä ja kolme paperilappua. Paperilapuille kirjoitetaan vastaukset seuraaviin kysymyksiin: 1. Mikä oli lempielokuvasi lapsena? 2. Mikä oli lempielokuvasi 18-vuotiaana? 3. Mikä on lempielokuvasi nykyään? Paperilaput kootaan hattuun tai kulhoon ja nostetaan yksitellen, luetaan ääneen ja arvaillaan, kenen vastauksesta kulloinkin on kyse. Kysymyksiä voi varioida seurueen tarpeen mukaan; ”noloin lempielokuvasi” tai ”tylsin klassikko” voi kirvoittaa keskusteluista rönsyilevimmät.

8. Mutta… kuka murhasi Harryn?

Mafiana tai Mafiosona tunnetussa juonittelupelissä etsitään murhaajaa. Pelaajille jaetaan erilaisia rooleja: murhaaja, poliisi, lääkäri, kansalainen… Näitä roolinimikkeitä muuntelemalla Mafioso on helppo sovittaa rakkaimpien murhamysteerienne ja/tai jouluteeman mukaan. Kuka listii joulupukin – vai onko joulupukki ehkä itse pahojen puolella? Tarkat peliohjeet voit lukea esimerkiksi Wikipediasta.

(Episodi/HM)