Myös tämä vanha sarja saanee viimein jatkoa – mutta yksi ei palaa

Synopsis lupailee hyvää.

20.2.2022 07:00

1980- ja 1990-lukujen taitteessa tehty, mutta edelleen kulttisuosiota nauttiva Aikahyppy (Quantum Leap) on lopulta tekemässä paluuta ruuduille. Vain viiden kauden mittaiseksi jääneen seikkailusarjan elvyttämisestä on keskustelut vuosien aikana useasti. Sen pääosassa nähdyn Scott Bakulan mukaan asiat eivät ole kuitenkaan aiemmin edenneet tekijänoikeusongelmien vuoksi.

Nyt tilanne vaikuttaa kuitenkin ratkenneen, sillä tv-yhtiö NBC on tilannut pilottijakson Aikahypyn tarinaa jatkavasta sarjasta. Alkuperäinen sarja kertoi Bakulan näyttelemän tohtori Beckettin aikamatkakokeilusta, joka ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan: tohtori Beckett katosi omasta ajastaan ja päätyi yhä uudestaan eri aikoina eläneiden ihmisten vartaloihin, oikaisemaan historiassa tapahtuneita vääryyksiä.

Uusi sarja jatkaa seikkailua synopsiksensa mukaan 30 vuotta tohtorin katoamisen jälkeen. Tuore tiimi tarttuu Beckettin projektiin, tarkoituksenaan selvittää aikamatkailun mysteeriä ja ymmärtääkseen Beckettin ajatuksia.

Aikahypyn luoja Donald P. Bellisario toimii uutuuden vastaavana tuottajana. Samassa tehtävässä on myös myös Deborah Pratt, joka lainasi ääntään alkuperäisen sarjan legendaariselle Ziggy-tietokoneelle. Pilotin ohjaajaksi on kiinnitetty Helen Shaver (mm. Viikingit, Westworld).

Viime vuonna lopetetun rikossarja NCIS: New Orleansin keulahahmo Dwayne Pridea kaikkiaan seitsemän kautta näytellyt Scott Bakula on jo tiettävästi käynyt neuvotteluja paluustaan tohtori Beckettiksi. Vaikka Bakula palaisi, yksi merkittävä puute sarjalla saattaa olla: tohtori Beckettin ystävä ja henkinen tuki, hillittömiin asuihin mieltynyt amiraali Al Calavicci, ei kuulune uutuuden hahmogalleriaan. Roolia suvereenisti tulkinnut Dean Stockwell menehtyi viime marraskuussa 85-vuotiaana.

 

Lähteet: TV Line, THR

Lisää luettavaa