Näin 13-vuotias suomalainen koulupoika pääsi näyttelemään Samuel L. Jacksonin rinnalle

Big Gamen tunnetuin tähti on Samuel L. Jackson, mutta elokuvan varsinaista päähenkilöä esittää nuori Onni Tommila, joka oli kuvausten aikaan 13-vuotias.

Haastattelu: Jussi Huhtala
Kuvat: Stephanie Kulbach

Olet vielä koululainen. Miten yhdistit koulunkäynnin ja leffanteon?
Jouduin pyytämään lomaa koulusta ja otin koulukirjat mukaan sinne [kuvauspaikalle]. Minun piti tehdä siellä läksyjä, ja opiskelin vapaa-ajalla. En ihan niin paljoa pystynyt tekemään tehtäviä kuin normaalisti koulussa ja jäin vähän jälkeen, mutta kyllä pääsin sitten taas mukaan ihan hyvin.

Olit mukana jo Jalmari Helanderin Rare Exports -elokuvassa. Milloin kuulit että pääsit mukaan hänen seuraavaan elokuvaansa?
Olisiko se ollut vuonna 2012, kun olin Jalmarin luona kylässä. Automatkalla hän kertoi suunnittelevansa elokuvaa, jossa poika lähtee metsään saalistamaan, ja että minä voisin esittää sitä poikaa. Se kuulosti tosi hyvältä ja mielelläni halusin lähteä mukaan.

Roolihahmosi joutuu puhumaan paljon englantia. Oliko rooliin valmistautuminen vaikeaa?
Mielestäni osaan englantia ihan hyvin, mutta olihan se paljon vaikeampaa suomen kielen puhumiseen verrattuna. Mutta minulla jää kaikki repliikit aika helposti päähän.

Oliko elokuvan teko ikään kuin leikkiä vai tuntuiko se työltä?
Kyllähän se hauskaa on ja tykkään tosi paljon tehdä sitä, mutta en minä sitä mitenkään leikillä ajattele. Siellähän pitää keskittyä itse hommaan. Ajattelin sen työnä, mutta on aina hauskaa näytellä. En minä sitä mitenkään pelleillyksi vedä. Tehdään niin kuin Jalmari käskee.

Big Game_00232.NEF

Millaista Samuel L. Jacksonin kanssa oli työskennellä?
Hän oli tosi mukava ja ystävällinen mies. Hänen kanssaan oli tosi helppo näytellä, kun hän kuitenkin osasi homman tosi hyvin. Ei tarvinnut mitenkään epäröidä, vaan näytteleminen hänen kanssaan meni smoothisti. Hyvin me ystävystyttiin. Ei me siellä hengailtu mutta rupateltiin aina kun ei kuvattu.

Olet ehkä seuraavankin Jalmarin leffan pääosassa. Tiedätkö siitä vielä mitään?
Olen siitä vähän Jalmarin kanssa jutellut, mutta eihän se ole vielä mitenkään varmaa. Jos se etenee, niin kyllä haluaisin siihen mukaan. Kyllä minä todella mieluusti lähden mukaan kaikkiin Jalmarin leffoihin.

Miten suhtautuisit jos Hollywoodista tulis Big Gamen myötä tarjouksia?
Miettisin sitä tosi tarkkaan. En ainakaan heti lähtisi vaan punnitsisin kaikkia käytännön seikkoja, koska se olisi iso juttu. Ehkä mieluummin pysyisin suomalaisissa elokuvissa, mutta en tietenkään sanoisi etten lähtisi missään nimessä.

Big Game edustaa aika perinteistä toimintaelokuvaa. Onko lajityyppi tuttu?
Katson aika paljon elokuvia ja olen tuon tyylisiä nähnyt. Tykkään toimintaleffoista.

Entä mikä on oma suosikkielokuvasi?
Yksi mistä tykkäsin tosi paljon oli Paluu tulevaisuuteen. Katsoin sitä pienenä tosi monta kertaa.

Aiheeseen liittyvät jutut