Näistä 15 dokkarista viisi tulee kisaamaan parhaan dokumentin Oscarista – yhdessä vieraillaan Suomessa!

2.12.2015 21:04

Academy of Motion Picture Arts and Sciences julkaisi shortlistinsä vuoden parhaan dokumentin pystiä tavoittelevista elokuvista. näistä 15 elokuvasta joka kolmas pääsee ehdokkaaksi helmikuun 28. päivä pidettävään Oscar-seremoniaan, Playlist kertoo.

Kehutun ja palkitun Kurt Cobain -dokkarin Cobain: Montage of Heck puuttuminen on ihmetyttänyt melkoisesti. Myös kohuttu Hollywoodin seksidokumentti An Open Secret uupuu listasta. 15 kisassa mukana olevaa elokuvaa ovat:

Amy
Best Of Enemies
Cartel Land
Going Clear: Scientology and the Prison Of Belief
He Named Me Malala
Heart Of A Dog
The Hunting Ground
Listen To Me Marlon
The Look Of Silence
Meru
3 1/2 Minutes, 10 Bullets
We Come As Friends
What Happened, Miss Simone?
Where To Invade Next
Winter On Fire: Ukraine’s Fight For Freedom

Näistä useat on voinut jo nähdä Suomessakin. Esimerkiksi Amy Winehousesta kertova Amy on ollut elokuvateattereissa, Malalasta kertova Malala on nähtävissä tällä hetkellä, Marlon Brandon ääninauhoista koostuva Listen To Me Marlon on julkaistu juuri DVD:llä ja BD:nä. Docventures näytti skientologia-dokumentti Going Clearin tv:ssä ja Nina Simone -dokkari What Happened, Miss Simone? on nähtävissä Netflixissä.

Lienee vain ajan kysymys, jolloin Michael Mooren uutuus Where to Invade Next nähdään Suomessa – dokumentissa nimittäin vieraillaan Suomessa ja haastatellaan opetusministeri Krista Kiurua.

Kuva dokumentista Amy

(Episodi/JR)

Lisää luettavaa