Näitä kuuluisia elokuvia kukaan Hollywoodissa ei halunnut tehdä

Elokuville rahoituksen saaminen ja kuvausvaiheeseen pääseminen on todella vaikeaa. Vaikka idea elokuvaksi olisi täyttä timanttia, saattaa kestää vuosia ennen kuin kuvaukset saadaan aloitettua. Tai sitten elokuva ei ikinä pääsee edes kuvausvaiheeseen. Looper-sivusto on tehnyt artikkelin kuuluisista elokuvista, joita kukaan Hollywoodissa ei halunnut tehdä.

Mad Max: Fury Road

Yksi tämän vuoden parhaista elokuvista oli kehitteillä 14 vuotta. Kirjoitimme aikaisemmin elokuvan tuotantohistoriasta tässä artikkelissa.

Superman Returns

Tämän Teräsmies-elokuvan tekeminen ja kehittely kesti 13 vuotta ennen valmistumista. Alun perin elokuva oli nimeltään Superman Lives, jonka ohjaajaksi oli kiinnitetty Tim Burton. Nicolas Cage valittiin silloin Teräsmieheksi. Burtonin versio kuitenkin peruutettiin, mutta Warner Bros. jatkoi uuden Terämies-elokuvan kehittelemistä. Vasta vuonna 2006 Warner Bros. sai julkaistua Superman Returnsin, jonka ohjasi Bryan Singer.

The Postman

Kevin Costnerin tähdittämän scifi-flopin saaminen elokuvateattereihin kesti 10 vuotta. David Brinin kirjaan perustuvan elokuvan käsikirjoitusta kirjoitettiin uudelleen ja uudelleen. Yhdessä vaiheessa käsikirjoituksella ei ollut paljon tekemistä kirjan kanssa. Costner lopulta palkkasi oman käsikirjoittajansa tekemään teksistä kuvauskelpoisen. Lopputuloksellakaan ei ollut paljon tekemistä alkuperäisen romaanin kanssa.

Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey ja Jared Leto voittivat kummatkin Oscarit tästä vuonna 2013 ilmestyneestä elokuvasta, mutta draaman kehittely aloitettiin jo vuonna 1992. Elokuvan saaminen teattereihin kesti 21-vuotta, mikä johtui studioiden haluttomuudesta tuottaa elokuva. McConaugheyn saaminen projektiin mukaan auttoi elokuvaa pääsemään lopulta tuotantoon.

Alien vs. Predator

Avaruushirviöiden yhteinen elokuva oli alun perin suunniteilla julkaistavaksi vuonna 1993. Lopulta elokuva tuli ensi-iltaan vuonna 2004. Viivästymistä aiheutti studion keskittyminen Ridley Scottin kehitteillä olleeseen Alien 5 -elokuvaan, joka ei ikinä päätynyt tuotantoon.

Fantastic Four (2015)

Viime kuussa ilmestynyt uusi elokuva Marvelin supersankariryhmä Ihmenelosista oli kehitteillä vuodesta 2009 asti. Käsikirjoitusta työstettiin viisi vuotta, mutta silti lopputulos oli täysi floppi.

(Episodi/LV)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut