Näitä viittä asiaa et tiennyt Bruce Willisistä – löysi muun muassa parannuksen änkytykseensä

Bruce Willis oli aikoinaan tv-tähti, kunnes ponnahti Die Hard -elokuvasta suoraan supertähdeksi. Willis tunnetaan parhaiten useista toimintaelokuvistaan, jotka ovat keränneet lipputuloja kiitettävässä määrin. Willis on kuitenkin muutakin kuin ”pelkkä” toimintatähti, tämän todistaa esimerkiksi mainiot elokuvat 12 apinaa ja Kuudes aisti. Alta löytyy viisi faktaa Willisistä, joita et ehkä tiennyt.

1. Bruce Willis peittosi monta kovaa nimeä Die Hardin päähenkilöä valittaessa. Nyt kun asiaa ajattelee, niin Willis on tietenkin täydellinen valinta rooliin. Harkinnassa oli kuitenkin muun muassa Arnold Schwarzenegger, Richard Gere, Burt Reynolds ja Sylvester Stallone. Nämäkin nimet olisivat varmasti pärjänneet hyvin, mutta tuottajat kokivat, että Willis toi hahmoon tietynlaista karismaa, lämpöä ja sukkeluutta – ominaisuuksia joita he etsivät.

2. Näyttelijän oikeassa olkapäässä oleva arpi tuli leikkauksesta, joka hänelle tehtiin 17-vuotiaana murtuneen olkapään komplikaatikaatioiden takia.

3. Vaikkakin tähti on nykyään ulospäinsuuntautunut taitava näyttelijä, hänellä oli nuorempana vaikea änkytys. Willis väittää löytäneensä parannuksen änkytykseensä vahingossa, hän nimittäin osallistui lukionäytelmään ja heti kun astui lavalle, änkytys katosi. Lavalta poistuessa se kuitenkin taas palasi. Willis tuumasi: ”Tämä on ihme. Minun täytyy tutkia tätä asiaa lisää.” Esiintyminen siis toi pikku hiljaa parannuksen änkytykseen, mutta tähti on sanonut, että vaiva saattaa joskus palata hetkeksi joidenkin tiettyjen henkilöiden läsnäollessa.

4. Näyttelijä menetti kaksi kolmasosaa vasemman korvan kuulostaan kuvatessaan kuuluista pöytäkohtausta Die Hardissa. Willis oli pöydän alla ja ampui asellaan useita kertoja, joka oli niin äänekäs ja lähellä korvia, että se aiheutti kuulovaurion.

5. Willis toimi ennen tähteyttään ihka oikeana yksityisetsivänä, kunnes alkoi tavoitella näyttelijän uraa. Hän osallistui draamakoulutukseen Montclairen yliopistossa. Rooleja hän etsiskeli New Yorkissa, kunnes lopulta herätti Madonna-elokuva Desperately Seeking Susanin tuottajien kiinnostuksen. Willis ei saanut roolia, mutta päivää ennen kuin hän lähti koe-esiintymistilaisuudesta, hän kokeili päästä mukaan Suomessakin aikoinaan pyörineeseen sarjaan nimeltä Konnankoukkuja kahdelle ja onnistui.

Kuva: Die Hard

Lähde: Star Pulse, Booms Beat

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut