Napapiirin sankarit veti katsojia

18.10.2010 13:37

Napapiirin sankarit teki vuoden parhaan kotimaisen elokuvan ensi-iltaviikonlopun tuloksen. Viikonloppuna syntyi myös ohjaaja Dome Karukosken uran paras avaustulos.

”Rohki fiini homma”, kommentoi elokuvan tuottaja Aleksi Bardy.

Perjantaina 15.10. ensi-iltansa saanut Napapiirin sankarit singahti viikonlopun katsojatilastojen kärkeen 43 009 katsojalla. Yhteensä ennakoineen elokuvan on nyt nähnyt jo 46 697 katsojaa. Napapiirin sankareiden ensi-iltaviikonlopun katsojaluku on vuoden 2010 paras kotimaisen elokuvan avaustulos.

Tulos nousee myös 2000-luvun viidenneksi parhaaksi kotimaisen elokuvan avaukseksi. Napapiirin sankareiden avauksen edelle ovat kirineet vain elokuvat Matti, Pahat pojat, Rentun ruusu ja Rööperi.

Napapiirin sankarit teki myös vuoden neljänneksi parhaan avausviikonlopun tuloksen kaikista levitykseen tulleista elokuvista. Eniten katsojia avausviikonloppunaan ovat vuonna 2010 keränneet Liisa Ihmemaassa (54 430 katsojaa 1. viikonloppuna), Sex and the City – Sinkkuelämää 2 (50 759) ja Toy Story 3 (44 035).

Ohjaaja Dome Karukoskelle Napapiirin sankareiden avaustulos on hänen tähänastisen uransa korkein. Tummien perhosten koti avasi vuonna 2008 ensi-iltaviikonloppunaan 18 000 katsojalla ja Karukosken edellinen elokuva Kielletty hedelmä vuonna 2009 samoin noin 18 000 katsojalla.

Dome Karukosken neljäs elokuva Napapiirin sankarit kertoo Jannesta (Jussi Vatanen), jolta ei onnistu oikein mikään. Kun avovaimo Inari (Pamela Tola) lähettää miehen ostamaan halpaa digiboksia, nekin rahat tulee juotua Kapun (Jasper Pääkkönen) ja Räihäsen (Timo Lavikainen) kanssa. Inarin mitta tulee täyteen, ja hän uhkaa muuttaa siltä seisomalta etelään. Janne säikähtää ja lupaa hankkia Inarille aamuun mennessä digiboksin. Seikkailukomedian pääosissa nähdään Jussi Vatanen, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen ja Pamela Tola. Herkullisissa sivurooleissa esiintyvät Kari Ketonen ja Miia Nuutila.

Lähde: Filmikamari

Lisää luettavaa