Näyttelijä Armie Hammerin alamäki: Avaako uusi dokumenttisarja syöksyn taustoja?

Tähteä ei haluta enää elokuvarooleihin.

26.8.2022 16:33

Ennen viime vuotta Armie Hammer oli hyvätuloinen elokuvatähti, mutta julkisuuteen päätyneet sadistiset seksiviestit ja petikumppanien esittämät syytökset käytännössä tuhosivat hänen uransa ja päättivät hänen avioliittonsa. Itsekin aikoinaan Hollywoodin hylkiöksi joutunut Robert Downey Jr. on ojentanut Hammerille auttavaa kättä, joskaan roolitarjouksia se ei ole Hammerille tuonut. Syöksykierteeseen joutunut näyttelijä elelee tiettävästi nyt Caymansaarilla lomaosakemyyjänä.

Mikä oikein ajoi tähden tähän pisteeseen? Suoratoistopalvelu Discovery+:n tilaama dokumenttisarja House of Hammer pyrkii hakemaan tähän vastauksia. Syyskuussa ensiesityksensä saavaan sarjaan on haastateltu mm. Hammerin ex-tyttöystävä Courtney Vucekovichiä ja täti Casey Hammeria.

Casey Hammerin mukaan väkivaltaisuus ja hyväksikäyttö ovat olleet osa Hammerin perheen historiaa jopa sukupolvien ajan. Armie Hammerin tapausta voi pitää siis vain eräänlaisena jäävuoren huippuna.

Hammerin suvun skandaalit alkoivat jo yli sata vuotta sitten. Tohtori Julius Hammer teki vuonna 1919 abortin venäläisdiplomaatin vaimolle, ja nainen kuoli vain muutama päivä sen jälkeen. Tohtori sai tästä henkirikostuomion. Hänen poikansa yritti ottaa etäisyyttä isäänsä ja loikin itselleen vahvan jalansijan öljyteollisuudessa, mutta mm. lukuisat rakastajattaret ja rahanpesusyytökset tuhrivat myös hänen mainettaan.

 

Lähteet: THR, Indiewire, Vanity Fair

Lisää luettavaa