Näyttelijälegenda Christopher Plummer on kuollut – Sound of Music-tähti oli 91-vuotias

AOP

Episodi ottaa osaa.

Variety uutisoi, että Oscar-palkittu näyttelijälegenda Christopher Plummer on kuollut 91-vuotiaana. Kuolinsyy ei ole tiedossa.

Plummerilla oli takanaan pitkä ura. Hän teki urallaan paljon teatteria. Vuonna 1965 hän nousi koko maailman tietoisuuteen Sound of Musicin kapteeni Von Trappina. Myöhemmin hänet nähtiin monipuolisissa rooleissa, esimerkiksi elokuvissa Kenraalien yö, Battle of Britain, Seikkailujen sankarit, Malcolm X, 12 apinaa, The Insider – sisäpiirissä ja Kaunis mieli.

Plummer sai uransa ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa vasta vuonna 2010 draamasta Viimeinen asema. Kaksi vuotta myöhemmin hänet palkittiin parhaan miessivuosan Oscarilla roolistaan elokuvassa Beginners. Plummerista tuli kaikkien aikojen vanhin näyttelijä, joka voitti Oscar-palkinnon.

Vuonna 2018 hänestä puolestaan tuli vanhin näyttelijä, joka on ollut ehdolla Oscariin, kun hän sai parhaan miessivuosa-ehdokkuuden All the Money in the World -elokuvasta 88-vuotiaana. Rooli sai näkyvyyttä paljon, koska Plummer korvasi Kevin Spaceyn J. Paul Gettyn roolissa.

Hänen viimeisimpiin rooleihinsa lukeutuu Knives Out – veitset esiin, joka oli ehdolla muun muassa parhaan käsikirjoituksen Oscar-palkintoon.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut