Näyttelijättären kohupaljastus: elokuvahistorian legendaarisimpiin kuuluva ohjaaja oli seksuaalinen ahdistelija?

Klassinen Hollywood-kaunotar ja näyttelijätär Tippi Hedren on kirjoittanut omat muistelmansa. Tippi-nimisestä kirjasta löytyykin aikamoinen paljastus.

30.10.2016 20:33

Hedren kertoo, että legendaarinen Alfred Hitchcock olisi ahdistellut häntä Lintujen ja Marnie – vaarallisella tiellä -elokuvan kuvauksissa.

86-vuotias näyttelijätär ja Hitchcockin entinen muusa kertoo kirjassaan, että Lintujen kuvausten aikana legendaarinen ohjaaja käski kuskinsa ajaa näyttelijättären kodin ohi, samalla ehdotellen tälle, että Tippin pitäisi kosketella häntä.

Hitchcock yritti myös kerran suudella näyttelijätärtä väkisin. ”Se oli kauhea, kauhea hetki”, Hedren kirjoittaa kirjassaan.

Hän ei kuitenkaan kertonut asiasta kenellekään, sillä seksuaalinen häirintä ja vainoaminen olivat termejä, joita ei vielä edes ollut olemassa 1960-luvun alussa.

Asiat kuitenkin pahenivat Marnien kuvausten aikana. Hitchcock tuli kerran näyttelijättären pukuhuoneeseen ja rupesi koskettelemaan häntä. ”Se oli seksuaalista, se oli perverssiä”, Hedren kirjoittaa.

Hitchcock kuoli vuonna 1980 munuaisvaivoihin. Hedren on ohjaajan kuoleman jälkeen puhunut useammankin kerran lähentelyistä. Näyttelijätär on väittänyt Hitchcockin vainonneen ja häirinneen seksuaalisesti häntä.

Tippi-kirja julkaistaan marraskuun aikana Yhdysvalloissa.

Kuva: Linnut

Lähde: People

Lisää luettavaa