Neljäs osa Jason Bourne -sarjaan

10.6.2010 11:51

Kolme vuotta Medusan sinetin jälkeen Matt Damonin tähdittämä Jason Bourne -sarja on saamassa jatkoa.

Universal Pictures ja tuottaja Frank Marshall ovat ilmoittaneet, että käsikirjoittaja Tony Gilroy on palannut karkuriagentin tarinan pariin. Gilroy on kirjoittanut kaikki aiemmat Bourne-elokuvat.

Elokuvan nimi, The Bourne Legacy, on myös Robert Ludlumin aloittaman kirjasarjan neljännen osan nimi. Edeltäjiensä tapaan uusin tulokas elokuvasarjaan ei kuitenkaan tule nimestään huolimatta seuraamaan kirjan tapahtumia, ilmoittaa Reuters.

Vielä on epävarmaa palaavatko Damon ja kahden edellisen Bourne-elokuvan (Medusan isku ja Medusan sinetti) ohjaaja Paul Greengrass neljänteen elokuvaan. Ohjaaja on siirtynyt muihin projekteihin ja Damon on aiemmin ilmoittanut, ettei aio tehdä uutta Bourne-elokuvaa ilman Greengrassia. Hollywood Reporter kuitenkin spekuloi, että Gilroyn palaaminen elokuvan käsikirjoittajaksi saattaa muuttaa heidän mielensä.

Sarjan huiman menestyksen vuoksi neljäs osa tullaan tekemään huolimatta siitä, palaavatko Damon ja Greengrass elokuvaan. Universal tahtoo saada The Bourne Legacyn ensi-iltaan vuonna 2012.

Lisää luettavaa