Netflix-dokkari sosiaalisen median salakavalasta vaikutuksesta herättelee ihmisiä – kannattaa katsoa!

Asiantuntijat kertovat miten sinua ohjaillaan.

Netflixin valikoimassa on katsottavana silmiä avaaava dokumenttielokuva Valvontakapitalismin vaarat. Se on ollut palvelussa varsin suosittu.

Dokumentti kertoo sosiaalisen median asiantuntijoiden sanoin siitä, miten salakavalasti some vaikuttaa ihmisten mieliin niin henkilökohtaisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla – eikä pelkästään positiivisesti. Asiantuntijoiden kommenttien lisäksi dokumentissa näytetään dramatisoituja hetkiä sosiaalisen median läpitunkevuudesta jokapäiväisessä elämässä.

Valvontakapitalismin vaarat on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa – missäpä muuallakaan?  Sitä on kommentoitu ”silmiä avaavaksi” sekä ”tärkeäksi, informatiiviseksi ja pelottavaksi”. Eräs sanoi nyt ymmärtävänsä, miksi ihmiset käyttäytyvät niin radikaalisti Twitterissä.

Dokumentin on ohjannut Jeff Orlowski. Asiantuntijoina nähdään muun muassa Facebookin tykkää-napin kehittämisessä mukana ollut Justin Rosenstein, Harvardin yliopiston professori Shoshana Zuboff, Googlen eettisyydestä aiemmin vastannut Tristan Harris sekä monia muita.