Netflix luopumassa periaatteestaan odotettua nopeammin – Suoratoistopalvelua rahoitetaan kohta mainoksilla

Netflixiin saattaa tulla mainoksia jo tänä vuonna.

11.5.2022 15:01

Netflix on menettänyt vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 200 000 tilaajaa, ja se merkitsee mittavia muutoksia suoratoistopalvelun toimintaan.

Jo aiemmin väläyteltiin, että Netflixiin olisi lähiaikoina tulossa mainoksia, vaikka yhtiö on aiemmin pitänyt periaatteenaan, että mainoksia ei palvelussa nähtäisi.

Mainokset näkyisivät Netflixin tilausversiossa, jonka kuukausimaksu olisi normaalia halvempi. Nyt Netflixin johto on ilmoittanut työntekijöilleen, että mainosrahoitteinen versio julkaistaisiin jo tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Myös HBO Max ja Disney Plus suunnittelevat samantyyppistä mainosrahotteista tilausvaihtoehtoa, jonka kuukausimaksu on halvempi.

Netflixin työntekijöilleen jakamassa tiedotteessa sanotaan, että kuluttajat toivovat edullisempia vaihtoehtoja, ja siihen on hyvä syy.

Netflixille on aiheuttanut päänvaivaa myös salasanojen luvaton jakaminen. Jatkossa tätäkin yritetään estää tarjoamalla kalliimpaa palvelua, joka sallisi käyttäjätilin jakamisen esimerkiksi lähisukulaiselle, joka asuu eri taloudessa.

Lähde: New York Times

Lisää luettavaa