Netflixin jättikallis uutuussarja saattaa olla myös iso floppi

The Get Down pääsi otsikoihin vaikean tuotantonsa ja ison budjettinsa takia, mutta ei ole ilmestyttyään paljon keskustelua herättänyt.

Baz Luhrmanin (The Great Gatsby, Moulin Rouge) musiikkivetoinen The Get Down tuli jo ennen julkaisuaan tutuksi vaikeasta tuotannostaan ja paisuneesta budjetistaan. Pari eri showrunneria läpi käynyt sarja löysi lopulta Luhrmanin tekijäkseen, mutta kahteen osaan jaetun kauden hintalappu nousi jopa arvioitua isommaksi.

The Get Downin budjetin sanotaan olevan 16 miljoonaa dollaria per jakso, mikä on varsin suuri summa. Vertailukohdaksi voidaan ottaa vaikkapa HBO:n Game of Thrones, jonka jaksot ovat keskimäärin kuuden miljoonan dollarin luokkaa.

Varietyn mukaan Symphony Advanced Median tekemän kyselyn perusteella The Get Downin katsojaluvut eivät ole kovin mairittelevia sen budjettiin nähden. Ensimmäisen kuukauden aikana sarjan sanotaan saaneen Yhdysvalloissa vain 3,2 miljoonaa katsojaa, kun taas esimerkiksi Netflixin kesän hitti, Stranger Things, keräsi samassa ajassa 13,23 miljoonaa silmäparia.

Netflix ei tunnetusti julkaise katsojalukujaan lainkaan, joten virallisia lukuja The Get Downin menestyksestä ei saada. Vähin äänin sarja kuitenkin tuntuu striimauspalvelussa pyörivän.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut