Suomalainen muusikkokaksikko teki David Lynchiltä vaikutteita saaneen tieteiselokuvan

9.10.2014 12:22

Musiikin puolelta paremmin tunnetut Jimi Tenor ja Jori Hulkkonen ovat nyt myös elokuvantekijöitä. Kaksikko on tehnyt scifi-elokuvan, jonka esityksen he säestävät livenä. Molemmat ovat osallistuneet elokuvan kuvaamiseen, käsikirjoittamiseen, ohjaamiseen ja leikkaukseen, ja heidät nähdään myös kameran edessä.

Elokuva on saanut innoitteensa muun muassa David Lynchin ja Andrei Tarkovskin elokuvista. Tenorin ja Hulkkosen livesäestykseen kuuluu myös improvisaatiota, joten jokainen esitys on ainutlaatuinen.

– Katsojan vastuulle sysätään aika paljon jäsentelemätöntä materiaalia, joten liian tarkkaa kuvausta emme halua elokuvasta edes antaa. Se tapahtuu kahdessa eri ajassa ja paikassa, joista toinen on Maan kaltainen nykyaika, toinen ei. Kahden tason välillä tehtäväänsä suorittaa viestinviejä, Hulkkonen kertoo Night Visions -festivaalin kotisivuilla. Elokuva on osa festivaalin ohjelmistoa..

Nuntiuksen maailmanensi-ilta on 28.10.2014 Helsingissä uudessa WHS Teatteri Unionissa (Unioninkatu 45). Lisäesitykset järjestetään 7.11. ja 8.11. Katso traileri alta.

 

Lisää luettavaa