Nyt Disney Plussassa: Vuoden multiversumi-elokuva? Tikun ja Takun pelastuspartio vilisee hauskoja cameoita

Joko on tullut striimattua tämä tapaus?

4.6.2022 12:00

Tänä keväänä studio jos toinenkin on puskenut elokuvamarkkinoille erilaisia multiversumi-teoksia. Isomman luokan toimintapläjäyksiä ovat edustaneet Marvelin Doctor Strange in the Multiverse of Madness ja A24:n Everything Everywhere All at Once. Joukkoon on nyt myös liittynyt Disney suoratoistoelokuvallaan Tikun ja Takun pelastuspartio.

Animaatiota ja liveactionia yhdistelevä seikkailu lisättiin Disney Plussaan 20. toukokuuta. Tiku ja Taku tekevät comebackin vietettyään vuosia omilla teillään 90-luvun taitteen hittisarjansa jälkeen. Tehtävänään heillä on löytää kadonnut ystävänsä ja pysäyttää animaatiohahmoista piraattikopioita tehtaileva jengi.

Pelastuspartio kohtaa matkansa varrella suuren määrän muita tuttuja animaatiohahmoja. Itse asiassa elokuva vilisee cameoita sellaisessa määrin, että itse toimintaan on paikoitellen jopa hieman hankala keskittyä taustan tutkiskelulta. Muutamana esimerkkinä nostettakoon esiin vaikkapa Ugly Sonic (Sonic-trailerien hahmo, joka sai osakseen niin paljon yleisökritiikkiä, että studio päivitti sen koko animoinnin lopullista elokuvaa varten), pienen merenneidon kalaystävä Pärsky, Peter Pan sekä kotitonttu Dobby.

Elokuvan äänirooleissa kuullaan Andy Samberg, John Mulaney, Will Arnett ja Eric Bana. Tärkeimmässä liveaction-roolissa nähdään puolestaan KiKi Layne. Ohjauksesta vastaa Akiva Schaffer.

Tikun ja Takun pelastuspartion voi katsoa nyt Disney Plussasta, palvelusta löytyy myös alkuperäissarjan ensimmäinen tuotantokausi. Alla elokuvan traileri.

Lisää luettavaa